LADEN

Typ om te zoeken

Clean Net idee

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Clean Net idee

identiteit, adverteerders

Gisteren heb ik het Clean Net idee geopperd. Het stond in dit artikel. https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/domme-slimme-techniek-tom-lassing
Wat is er mee bedoel, is een nieuwe versie van Internet. Een versie waarbij je als consument via een blockchain opzet per sessie met een unieke blockidentiteit over het Internet gaat.
Sessie voorbij, block verdwenen.
Nieuwe sessie begint met een nieuwe unieke block identiteit die zelf op zich wel weer aan je echte identiteit gekoppeld is. Denk aan de Public-key cryptografie.
De blockchain technologie moet het mogelijk maken dat het bijvoorbeeld je bank wel duidelijk is dat jij het bent, maar adverteerders kunnen dat niet zien. Websites die je bezoekt zien alleen die nieuwe unieke block identiteit en bij je volgende bezoek ben je ook voor die website een nieuwe bezoeker.
Daarmee wordt het adverteerders en de zoekmachine Google onmogelijk om jou te blijven volgen.
Maar als een bank jou gegevens wil verkopen komen ze ook geen stap verder, want jouw gegevens bestaan uit deels jouw gegevens en deels een block dat al vervallen is.
Natuurlijk zijn er veel beren op de weg te bedenken, maar het idee van een combinatie van een blockchain identiteit en iedere internet sessie voor de bezoekende sites een unieke bezoeker zijn is te mooi om er niet over na te willen denken.


Je zou zelfs kunnen bedenken dat je zelfs na inloggen bij een website of bank een deel van de identiteit geheim blijft. Je hebt dus je eigen kluis in de blockchain. Je schrijft in op het publieke deel van je gegevens, maar de belangrijke privé gegevens krijgt de website service alleen een akkoord op, maar niet de inhoud.
Je hebt bewezen wie je bent, zonder je gegevens volledig prijs te hebben hoeven geven.
Ik ben geen techneut. Ik ben slechts bezig geweest met een concept bedenken. Techneuten moeten dan gaan kijken of zo’n concept ook uitgewerkt kan worden.

Tags

5 Reacties

 1. c 14 december 2018

  Alles is beter zoals het nu gaat, alles wat je doet op internet wordt opgeslagen, het is net of er twintig mensen brutaal voor je raam staan om binnen te gluren. Ik werk nu met VPN, heeft echter EEN nadeel het wordt veel trager van 200 Mbps naar 40 Mbps-
  Als ik jouw was zou ik dit serieus ter hand nemen om over 10 jaar Google te verslaan. Sprookje misschien nu nog wel
  Cor van Mierlo

  Beantwoorden
 2. peter 14 december 2018

  helaas zal dit prima idee het wel niet gaan halen met “gratis” internet. Het verdienmodel van de commercie wordt immers onderuitgehaald.

  Beantwoorden
 3. André Rijkhof 14 december 2018

  Mooi en goed idee. Commercieel echter niet aantrekkelijk. Zou per wet verplicht gesteld moeten worden. (Privecy)

  Beantwoorden
 4. Mike Vredegoor 14 december 2018

  Inderdaad een goed idee. De beren op de weg, om te beginnen FANG, mogen verdere actie niet in de weg staan.
  Ik ben wél bang voor de schreeuwlelijken. Daar moet je misschien AI voor inbouwen, maar wie controleert dat?
  Ik zal eens rondvragen bij de techneuten.

  Beantwoorden
 5. Rene 14 december 2018

  Aardig idee maar ik denk niet dat blockchain ooit een praktische toepassing zal krijgen. Een gecentraliseerde database is altijd een beter idee.

  Het idee is niet nieuw:
  https://ieeexplore.ieee.org/document/7163223

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *