LADEN

Typ om te zoeken

China koopt zilver

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Zilver

China koopt zilver

De vraag naar zilver vanuit China is waarschijnlijk de reden voor de koersstijging van zilver. We hebben in tien jaar tijd de huidige koers van zilver niet gezien. Dat gaat dus voor de eigenaren van fysiek zilver de goede kant op.
Er is voor de houders van papieren zilver nu wel een gevaar aan het ontstaan. De grote bullion banks in met name de Verenigde Staten staan er bekend om dat ze enorme short posities in zilver open hebben staan.
Als dit gaat knellen, wat gaat er dan gebeuren met die papieren beloftes over zilver die niet gedekt zijn met echt zilver? Is er wel voldoende kapitaal bij die banken om de ongedekte ETF’s te kunnen uitkeren als beleggers daar massaal om gaan vragen?
Als dat kapitaal er niet (op tijd) is, wat gaat er dan gebeuren?
Ik zeg niet dat er een crisis komt, maar de kans bestaat natuurlijk wel, want het is overduidelijk dat de aanbieders van de zilver ETF’s de belofte om het te dekken met fysiek zilver nooit hebben waargemaakt. Op zijn best hebben ze het afgedekt met andere papieren beloften is de hoop dat die partij zich wel aan de afspraken zou houden. Net als in 2008 doen ze zaken met de verwachting dat die ander zich wel aan afspraken houdt, terwijl ze dat zelf niet doen… Hoe gek kan je zijn?
Zou er dus één partij omvallen, dan is er de kans op een domino-effect en dan vallen de papieren beloftes als een kaartenhuis in elkaar.
Mijn advies, als je in zilver wilt zitten, doe dat dan nu zeker niet in zilver ETF’s. Ik zou gewoon dat extra risico niet nemen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *