LADEN

Typ om te zoeken

China gaat energie capaciteit fors uitbreiden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

China gaat energie capaciteit fors uitbreiden

Dat China haar energie capaciteit snel groter wil hebben is niet zo’n verrassing. Net als andere landen hebben ze last van het feit dat Rusland uit de markt is. Zelfs ondanks dat Rusland nog wel aan China levert, maar de leveringen zijn minder zeker en minder talrijk dan voorheen.
Rusland begint namelijk last te krijgen van het feit dat haar apparatuur vooral door westerse bedrijven onderhouden werd. Westerse bedrijven, westers personeel en westerse reserve onderdelen. Gaat er iets belangrijks stuk, dan is de kans aanwezig dat de productie capaciteit niet meer gehaald kan worden. Je moet weten dat er heel wat Russen stiekem staan te roken waar het niet mag, met als gevolg ontploffende energie faciliteiten.
Wat China nu dus doet, is enorm uitbreiden in het aantal kolencentrales.
Kolen komen namelijk uit veel andere landen, zoals Australië en Colombia. Juist in de kolenmarkt is er geen enorme hausse aan vraag, omdat het westen nog altijd wars is van het gebruik van steenkool.
Immers, ga je steenkool gebruiken, dan haal je je milieudoelen helemaal niet meer. Iets waar ook China wel mee zit, maar daar leggen ze toch makkelijker de nadruk op actuelere belangrijke zaken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *