LADEN

Typ om te zoeken

Chevron analyse 22 sept 2021

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

Chevron analyse 22 sept 2021

chevron

Chevron wordt door analisten EN door Warren Buffett als één van de kansrijkste grote aandelen in de VS voor de komende 12 maanden gezien.

Ik heb niet zo heel lang geleden een positie in Chevron gehad. Helaas werd het een verlies omdat het aandeel door de trading stop loss schoot.

Ik kocht op 12 maart op 111 dollar mijn eerste positie. Ik verkocht deze op 20 mei op een koers van 103,75 dollar.

Toen ik afgelopen woensdagochtend keek, stond het aandeel op 94,85 dollar.

De dalende trend is dus nog intact.

Waarom wordt het aandeel als interessant gezien?

Als eerste is er het 5,66% dividend.

De K/W over 2021 is 50, maar de K/W over 2022 wordt verwacht op 12,25. De winst gaat dus heel hard omhoog is de verwachting.

Analisten verwachten dan ook een koers van 122,73 binnen 12 maanden.

Of het aandeel langer dan dat interessant is, valt te bezien. De PEG ratio wijst daar niet op. Chevron zit dan ook niet in de beste sector. Het bedrijf realiseert zich dat en kijkt al naar natural gas en waterstof. Dat zal nog wel de nodige investeringen gaan vergen. Op dat vlak is Shell al wel een paar stappen verder.

Puur technisch gezien ligt er een steun rond 93,85 dollar. (Hou liever 92,75 aan) De trend van de laatste maanden is neerwaarts. Er is een dubbele top rond 111 geplaatst.

Ik kan hier ondanks het enthousiasme van Buffett en Wall Street analisten nu nog niet positief over worden. Op zijn best is hier sprake van bodemvorming. Die gewenst 122,73 lijkt wel heel ver weg.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *