LADEN

Typ om te zoeken

Cash geld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Cash geld (Tom Lassing)

Als er een crisis uitbreekt, dan is het steeds weer de vraag wat op dat moment de best mogelijke positie is. Wat inwoners van alle landen die een dergelijke crisis hebben doorgemaakt kunnen vertellen, is dat cash hebben het belangrijkste is.
Zonder cash is het enorm moeilijk om aan de gewoonste dingen te komen.
Maar iedere crisis is anders.
Stel even dat u goed voorbereid bent en u heeft ook cash geld in de vorm van euro’s in huis. Dat is geen slecht idee… behalve als de crisis nu juist om de euro gaat en juist die munt op dat moment niets meer waard is.
Dan heeft u dus in die crisis in feite niets aan cash in de vorm van euro’s in huis.
U had dan beter voedsel en drank in huis gehad… Hetgeen overigens altijd een goed idee is!

Ik weet niet waar een eventuele volgende crisis over gaat. Wat cash in de vorm van euro’s in huis hebben is dus geen slecht idee. Maar wilt u meer zekerheid, dan zult u ook andere vormen van cash in huis moeten hebben.
U kan natuurlijk gaan voor dollars.
Dat bleek in Zimbabwe de beste weg te zijn.
Of u gaat voor goud en zilver. Mijn voorkeur gaat dan uit naar gouden en zilveren munten.
Het heeft dan niet veel zin om zeldzame munten te hebben. U moet dan gaan voor beleggersmunten. Die hebben geen extra zeldzaamheidswaarde. Die zeldzaamheidswaarde heeft u namelijk niets aan als er een crisis uitgebroken is. Niemand gaat dan ‘zeldzaamheidswaarde’ betalen. U krijgt hooguit de marktprijs voor goud en zilver.
Met die munten kunt u tijdens een crisis mogelijk geld verkrijgen in de munt die dan wel geaccepteerd wordt, of u kan er rechtstreeks zaken mee kopen.
In 1924 kocht iemand met een enkele gouden munt van één ounce een heel hotel in Duitsland. Dat bleek een fantastische investering te worden. Niemand had toen nog geld en goud was er toen enorm waardevol.

Meer over dit soort zaken lezen? Kijkt u op www.goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *