LADEN

Typ om te zoeken

Wat als mijn vermogensbeheerder tegenvalt?

Bedrog en fraude

Wat als mijn vermogensbeheerder tegenvalt?

Ik kreeg deze week weer een schokkend overzicht van iemand van 78 die zijn geld bij een vermogensbeheerder had ondergebracht. Er was nu op een portefeuille van een paar ton al meer dan een ton verloren gegaan aan Turbo posities.
Wat of ik er van vond.
– Schandalig vond ik het, want wat heeft een 78 jarige belegger nog in zulke offensieve posities te zoeken? Hoe haal je het in je hoofd als vermogensbeheerder om dat te doen. Je kan als vermogensbeheerder ook NEEN zeggen als een klant er nogal op zou staan om dat te doen. In dit geval echter was de opzet vanuit de belegger een behoudende.
Dit lijkt me een leuk dossier voor de toezichthouder, maar ik heb de belegger eerst terug verwezen naar de vermogensbeheerder. Laat die eerst maar eens zwart op wit verklaren waarom hier is gebeurd wat er is gebeurd.
Als dat de belegger niet bevalt, dan kan die MET de verklaring van de vermogensbeheerder naar de toezichthouder toe.
Helaas is de sector nog altijd niet ‘schoon’. Het lijkt haast de wielersport wel. Keer op keer laten vermogensbeheerder zich weer verleiden tot te veel risico met het geld van de klanten. Bij verlies is het dan vooral een mooi verhaal ophangen en hopen dat de klant erdoor afziet van verdere stappen.
Let wel, verliezen zijn ALTIJD mogelijk. OOK met behoudende portefeuille’s!
Iemand die dus met een keurige behoudende portefeuille zwaar op verlies staat, heeft gewoon pech. Misschien trekt het nog bij, misschien niet. Iemand die echter zwaar in offensieve Turbo’s zit terwijl zijn portefeuille behoudend zou zijn, die heeft naar mijn idee wel een reden tot klagen.
Er is dus wel degelijk een verschil in het soort verlies dat u als klant geleden kunt hebben.
Blijf niet te lang ontevreden, maar neem snel contact op met uw vermogensbeheerder en laat ze weten dat u nogal aan uw geld gehacht bent. Als ze dat niet weten, dan is de verleiding te groot voor ze om er maar mee te gaan stunten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *