LADEN

Typ om te zoeken

Pas op voor Ponzi fraudes

Bedrog en fraude

Pas op voor Ponzi fraudes

Wat is een Ponzi scheme, of Ponzi Fraude?
Ik heb er op een nieuwe website die ik heb opgezet een artikel over geschreven.

Veel mensen verwarren MLM/Netwerkmarketing met een Ponzi fraude. De twee hebben niets met elkaar te maken, al verbergen sommige Ponzi fraudes zich helaas wel echter een MLM/Netwerkmarketing opzet.
Een Ponzi scheme is in feite niets anders als een opzet waarbij geld van de meest recente deelnemers wordt gebruikt om oudere deelnemers uit te keren.
Die oudere deelnemers krijgen dus hun inleg en meer terug en gaan nog weer harder aan het werk om meer mensen mee te laten doen. De nieuwe deelnemers willen ook de lucratieve rendementen van hun voorgangers bereiken en gaan ook nieuwe deelnemers werven. Zolang de groep nieuwe deelnemers maar blijft komen, kunnen de ouders deelnemers uitgekeerd worden.
Er komt echter een moment in de toekomst dat de kas niet toereikend is om iedereen uit te keren.
Wat er dan gaat gebeuren is dat men gestimuleerd of sociaal gedwongen wordt om te sparen in het systeem. Je verdient dus wel je bonus, maar je neemt het geld niet op. Ideaal voor de fraude, want iedereen waant zich rijk, maar in feite is er al lang niet genoeg geld meer. Zolang echter iedereen akkoord gaat met de belofte van rijkdom op papier blijft de opzet bestaan.
Tot de dag dat nét iets te veel mensen toch hun geld vragen.
Dan is het ineens over en stort het kaartenhuis in.
Vooral de ‘rijken’ die nooit incasseerden, maar ook de laatste deelnemers zullen zich dan genomen voelen.
Vergis u niet, een Ponzi fraude kan soms wel tientallen jaren duren. Bernard Madoff is zo’n voorbeeld. De man was zo groot in de markt geworden dat hij zelfs deel uitmaakte van de toezichthoudende instantie. Hoe gek kan je het krijgen!?
Voor nét iets meer info

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *