LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe pennystock fraude onderweg

Bedrog en fraude

Nieuwe pennystock fraude onderweg

Vanuit Amerika is er weer een nieuwe fraude rondom een piepklein aandeel opgezet. Het gaat om een bedrijfje dat een beurswaarde heeft van slechts 84 miljoen. Die beurswaarde is er nu NA de eerste mailingen aan goedgelovige beleggers. De beurswaarde was namelijk daarvoor nog geen 35 miljoen. Voor Amerikaanse begrippen een piepklein beursgenoteerd bedrijf.
De koers van het aandeel steeg al van 0,45 cent naar 1,20.
Het bedrijf was tot eind 2013 actief in de koper en goudsector, maar door een toevallige vondst van olie zijn ze nu een oliebedrijf geworden. Ze hebben daarom hun naam veranderd. Wat ze ook hebben gedaan, is een marketing bedrijf in de hand genomen. Dat bedrijf moet het aandeel populairder maken.
Die marketeers doen hun werk goed. Te goed zelfs, want naar mijn idee gaat dit straks wel een aanklacht van bedrogen beleggers opleveren.
Een Amerikaans marketingbedrijf heeft namelijk alle registers open gezet en nu al groot aangekondigd dat dit piepkleine bedrijfje straks OPEC failliet gaat maken.
Als je gaat overdrijven, dan moet je het ook goed doen, zullen ze gedacht hebben. Ze hebben maar liefst een olievoorraad van 115 miljoen vaten olie gevonden, staat er met dikke letters in de nieuwsbrief. Nu wil ik niet vervelend doen, maar dat is ruim één dag wereldwijde consumptie. Daar zal OPEC niet echt wakker van liggen.
Wat het marketing bedrijf hier doet, is van vrijwel niets een heleboel bla bla maken en argeloze beleggers met onzin verleiden om deze aandelen te kopen.
En het werkt! Het volume was vrijdag 14x hoger dan normaal. De koers schoot weer ruim 7% omhoog.
Met pure BS als onderliggende waarde!
Wie de echte cijfers kent, die ziet dat hier gewoon onzin wordt gebracht alsof er een enorme olievondst is gedaan.
Natuurlijk, 115 miljoen vaten olie is een flinke plas, maar het is maar de vraag hoeveel daarvan daadwerkelijk gewonnen kan worden en tegen welke prijs. Het is wereldwijd gezien een druppel en pertinent geen gevaar voor het voortbestaan van OPEC. Dat deel van het verhaal is echt complete onzin, maar die onzin willen vooral Amerikanen graag horen. Amerikaanse beleggers horen dat soort onzin graag en rekenen dan verder niets door. Alleen al de mededeling dat je OPEC failliet kan laten gaan is voldoende… Hoe triest kan het worden?
Hoeveel is het bedrijf waard als deze olie al gewonnen kan worden? Nu, ook dat is de vraag. Het winnen van de olie kost namelijk ook heel wat en het bedrijf heeft daarvoor geld nodig. Ze zullen dus nieuwe aandelen moeten gaan uitbrengen en dat doen ze liefst op een hoge koers. Het is nu slechts de vraag wanneer de aankondiging van de emissie komt. De koersdaling daarna is een 100% zekerheid.
Het spel is namelijk al gespeeld en de slachtoffers zijn bekend. Het bedrijf heeft op dit moment 90.000 dollar in kas…
Ze hebben extreem dringend geld nodig want ze verbranden nu al per jaar 425.000 dollar. Ze hebben nog geen boor extra in de grond gezet, dus als ze moeten gaan boren zullen de kosten enorm omhoog schieten. Dit bedrijf gaat in geen tien jaar winst opleveren. De fraude is echter al geslaagd en heel wat argeloze beleggers zullen er straks een kater van hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *