LADEN

Typ om te zoeken

Brexit zit er aan te komen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brexit zit er aan te komen

brexit

Wat je er ook van vindt, de Brexit wordt een feit. Het is zaak om er op voor te sorteren, maar waar moet je rekening mee houden?
De meeste mensen zullen niets hoeven te doen, maar als je bezittingen in het VK hebt, of je hebt er beleggingen lopen, dan kan het wel degelijk zo zijn dat je last gaat ondervinden.
Het is namelijk niet gezegd dat het allemaal soepel gaat lopen.
We kunnen daar wel op hopen, maar Boris is niet bepaald de man van de details en hij is in staat de zaak op de spits te drijven en dan te zien wat er maar van komt.
Dat de grens dus volkomen dicht gaat voor mensen, goederen en kapitaal valt niet uit te sluiten.
Het hoeft dan niet lang te duren, maar als je dringend in het VK iets moet betalen, maar je betaling komt er niet door, dan kan je wel degelijk flink in de problemen komen.
Heb je dus zaken in het VK, zorg er dan voor dat je niet afhankelijk bent van grensoverschrijdingen. Zorg dat je er al geld hebt als je rekeningen moeten betalen en laat eventueel overboekingen die men naar jou moet doen nu even op een Engelse rekening boeken zodat je die dan op een later moment in alle rust naar huis kan overboeken.
Ook met beleggingen via rekeningen in het VK moet je het zo regelen dat je niet ‘over de grens’ hoeft. Beleg niet op krediet, want als je een margin call krijgt, dan kan je tijdens de Brexit mogelijk niet snel genoeg het kapitaal aanvullen.
Hoe dan ook, doe je zaken met het VK, neem de Brexit dan serieus, want het komt er aan en bij onduidelijke regelgeving kan het maar zo zijn dat alles wordt stilgelegd. Laat dat feit je dan niet financieel onderuit halen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *