LADEN

Typ om te zoeken

Brexit deal vrijwel onmogelijk

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brexit deal vrijwel onmogelijk

brexit

BoJo heeft aangegeven dat hij van de back stop af wil.
Veel mensen weten niet goed wat die back stop precies is.
U moet weten, ze is ingebracht voor het VK zelf. Het VK heeft namelijk een vredesovereenkomst met Ierland gesloten over de situatie rond de grens met Noord Ierland. In die overeenkomst is de open grens tussen Ierland en Noord Ierland het belangrijkste onderdeel. Het verdrag zorgde er voor dat de burgeroorlog in Noord Ierland stopte.
Nu het VK uit de EU stapt en Ierland niet, is die grens tussen Noord Ierland en Ierland ineens een EU buitengrens geworden. Die grens kan echter niet afgesloten worden vanwege dat oudere vredesverdrag.
Het mag duidelijk zijn, dat is een probleem van en voor het VK, niet voor de EU.
Het VK kan heel makkelijk Noord Ierland een aparte status binnen het VK geven, zodat het vredesakkoord blijft staan. Zo kunnen het zelfs beperken tot een paar jaar, om dan die periode te gebruiken om een definitieve oplossing te zoeken.
Echter wil het VK dat niet. Ze willen dit probleem bij de EU leggen.
Dat is heel bewust.
Er is namelijk nog geen oplossing in zicht en wie moet daar de schuld van krijgen?
BoJo wil de schuld van de No Deal Brexit bij de EU liggen. Hij weet dat de Brexit een ramp is geworden omdat het VK de tijd niet gebruikt heeft om zich voor te bereiden. Brexit wordt een ramp en de EU moet er de volledige schuld van krijgen. Dat is het grote doel.
BoJo wil nu in naam graag de Brexit doorvoeren, en het probleem Noord Ierland op zijn beloop laten. Waanzin, want dat kán gewoon niet. Stel even dat je dit doorzet, wat dan:
Het VK zal dan een handelsovereenkomst met bijvoorbeeld de VS sluiten, waarbij Amerikaanse producten van lage kwaliteit richting het VK zullen komen. Met een open grens in Ierland komen die Amerikaanse rommelproducten ook de EU in. Dat is niet alleen onwenselijk, het is onacceptabel.
Die grens moet dan dus dicht. De integriteit van de EU moet gewaarborgd worden, maar nog gekker, de Engelsen wilden de EU verlaten omdat ze hun grenzen dicht wilden hebben! Als je de grens met Noord Ierland open laat, dan is een grote reden voor de Brexit natuurlijk BS geworden.
Via Ierland kunnen stromen immigranten straks naar het VK komen. Dat was net iets dat het VK niet meer wilde.
BoJo wil dit dus ook niet. Maar hij wil er vooral de schuld niet van krijgen.
Al zijn acties zijn er dus op gericht om de EU de schuld van de komende ramp te geven. Stel dat de Brexit uiteindelijk niet door kan gaan, ook dan moet BoJo kunnen zeggen dat hij “alles” gedaan heeft, maar dat de EU dwars lag.
Het is echter heel helder dat het probleem volledig de schuld is van het VK en haar slechte politieke leiders die na het besluit van de Brexit geen visie hadden op hoe dat dan zou moeten gebeuren.

Tags

1 Reactie

 1. Theo Benschop 24 augustus 2019

  It would have been much better if Prime-Minister Austin Power i mean David Cameron had said

  We have nothing to do with the euro

  (in that time in the euro crisis, but using this word is not good for the euro).

  So if Prime-minister Austin Power I mean David Cameron had said

  We have nothing to do with the ups and downs of the euro. The government has made two plans, so give your constructive opinion or advice’s about these plans, so maybe will the government use your constructive opinions and advice, before the government present the proposal to the EU in Brussel.

  This compared to

  All you need to know about Remain in the EU? Remain in the EU means Remain in the EU! or BREXIT EU? BREXIT EU means BREXIT EU! is no problem. Why should Remain in the EU or Brexit EU in the United Divided BREXIT be a problem?

  This for the simple reason that it is no problem as prime-Minister Austin Power I mean David Cameron is free to ask this in a rhetorical question, and prime minister Theresa May is in the United Divided BREXIT free to accomplish a Mission Impossible.

  And prime minister Boris Johnson is in the United Divided BREXIT free to accomplish a Mission Impossible.

  But who knows. The prime-ministers of the United Divided BREXIT are not crazy, so maybe something good will occur, like nothing changes ar all, or everything changes by getting rid of all boundaries who are causing so many senseless blood shedding wars

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *