LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin (Tom Lassing)

In een andere artikel dat ik vandaag publiceer laat ik al zien dat een gekte veel langer duurt en verder reikt dan logisch is. Mensen denken en handelen in een bepaalde richting en het duurt lang voor de realiteit eindelijk toeslaat.
Bitcoin is ook zoiets.
Die zou een miljoen waard zijn, want er zijn er maar zo weinig… Ondertussen zijn er al 1000+ variaties en de meeste daarvan mogen we al kenmerken als mislukt. Zelfs van bitcoin zelf zijn er nu al meerdere versies.
Het idee van de cryptomunt is prachtig, maar de motivering dat er maar zo weinig van zijn, slaat nergens op.
Er zijn ook maar zoveel fysieke euromunten in roulatie. Moeten ze daarom meer waard worden dan digitale munten?
De gekte rondom bitcoin heeft lang aangehouden en ze is nog altijd niet over. Bitcoin doet nog altijd rond de 5.500 euro per stuk. Dat is naar mijn idee 5.495 euro te veel per stuk. Ik ben ik een vriendelijke bui, want in feite zou de huidige bitcoin een vaste waarde van nul moeten hebben.


Beter zou zijn als deze munt ook echt een onderliggende (intrinsieke) waarde zou hebben, maar dat heeft ze nu nog niet.
Stel even dat de bitcoin munt per stuk een ounce goud als onderliggende waarde zou hebben. Dan weet je de intrinsieke waarde. Hoeveel is het je waard om die ons goud in de vorm van een bitcoin te hebben? Heb je daar een zekere premie voor over? Hoeveel?
Waarom betaal je dan nu 5.500 euro voor die munt ZONDER onderliggende intrinsieke waarde? Is dat niet zottigheid ten top?
Ik weet niet hoe ik het anders of beter moet uitleggen dat bitcoin gebakken lucht is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *