LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin over en uit? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin over en uit? (Tom Lassing)

Ik schreef al eerder, bitcoin is wat mij betreft niet echt relevant meer. Daarmee wil ik niet zeggen dat het over en uit is met bitcoin, maar voor de ontwikkeling van de blockchain sector is bitcoin niet meer ontzettend belangrijk. Als bitcoin vandaag zou verdwijnen, dan gaat de ontwikkeling van de blockchain techniek gewoon door.
Bitcoin heeft echter nog wel een rol. De meeste bedrijven die ‘iets’ crypto achtigs ontwikkelden voor de andere cryptomunten relevant werden, hebben dat ‘iets’ ontwikkeld voor bitcoin. Dat is dan nooit een succes geworden, maar zou bitcoin aangepast kunnen worden, dan ligt er nog heel wat aan functionaliteiten klaar op de planken van ontwikkelbedrijven. Niet altijd is zo’n app of software ontwikkeling ook geschikt voor andere munten.
Dát voordeel heeft bitcoin nog wel.


Het feit echter dat de bitcoin community diep verdeeld is over waar bitcoin heen moet gaan, is een heel slechte zaak voor deze munt.
In feite is de community al verdeeld over minstens drie munten. Bitcoin, bitcoin cash, bitcoin gold. Dat is geen goede zaak. Eén van de meest positieve ontwikkelingen binnen bitcoin is de ontwikkeling van lightning. De geruchten gaan echter dat het Rothschild imperium daar weer diep in zit. In ieder geval is zeker dat Rothschild Investment Corp sinds half 2017 erg positief over bitcoin is geworden.
De pers heeft het ondertussen nog altijd bijna exclusief over bitcoin. Dat maakt dat nieuwe geïnteresseerden nog altijd aangetrokken worden door deze munt. Ook de financiële sector heeft alleen voor bitcoin derivaten verzonnen. Ook dat maakt dat er veel aandacht naar die munt gaat, terwijl deze munt voor de ontwikkeling van de blockchain al bijna passé is.
Alleen als bitcoin zich weer kan hervinden naar een bruikbare munt die ook munt kan zijn, is hier nog een kans. Ik blijf er echter bij dat die kans klein is omdat bijna iedereen bitcoin ziet als kans om er rijk mee te worden. Het is gewoon geen munt om er zaken mee te betalen. Een munt waarmee je niet wilt betalen is geen munt.

Wat is nu wel relevant? Ik denk dat we nu de Sex, drugs en Rock&Roll fase in komen. Dat zijn de sectoren die nu winstgevende applicaties gaan bedenken voor de blockchain. Onze gratis tip zit in die hoek. Vraag hier die gratis tip aan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *