LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin is passé (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin is passé (Tom Lassing)

Met deze kop hoop ik de nodige aandacht te trekken, want het is belangrijk dat de boodschap gelezen wordt.
Bitcoin is dit jaar gigantisch in prijs gestegen en de nodige particulieren hebben er een leuke winst mee gemaakt. Althans, ze staan momenteel op winst.
Waarom is bitcoin passé?
Bitcoin is ‘slechts’ een crypto munt. Zo zijn er op de wereld al honderden. In feite kan je met de techniek een onbeperkt aantal soorten munten maken. Dat proces is al gaande. Naast bitcoin zijn er de monero, de ether etc. etc.


Honderden en misschien over een tijdje wel duizenden verschillende munten. Allemaal hebben ze de crypto voordelen.
De munt zelf doet er niet toe.
Belangrijker is wat je met de crypto munt kan doen.
Het aantal plekken waar je bitcoin kunt gebruiken is fors achtergebleven bij de verwachtingen die men drie jaar geleden had. Toch is de koers nu al ineens enorm gestegen. De enige reden daarvoor is dat er veel vraag en weinig aanbod was in bitcoins. Men wil ze massaal bezitten, maar er wordt in de praktijk nog weinig mee gedaan.
Dat is NIET GOED.
De enige plek waar bitcoin veel wordt gebruikt, is bij ransomware. Als je PC op slot gaat, dan moet je met bitcoins betalen om -hopelijk- je gegevens terug te krijgen. Geen reclame voor bitcoin.
Ondertussen is iedere bank al bezig met de techniek achter de crypto munten. Die techniek gaat de wereld veranderen omdat het dan meer gaat dan alleen om het ontwikkelen van een munt.
Bitcoin kent geen banken die mede ontwikkelaar zijn. En munt als ether is deels in handen van JP Morgan.
Waarom is dat belangrijk?
Banken en overheden willen hun invloed op geld niet kwijt. In Wörgl was het voor de Tweede Wereldoorlog zonneklaar dat de vrije munt een zegen voor de lokale economie was.
Daar was geen twijfel over. Het was goed voor de inwoners van Wörgl en het was goed voor de lokale economie.
Toch werd de munt er verboden, want de banken en de nationale overheid wilden zich hun invloed niet laten afnemen.
Liever de mensen in armoede dan banken en overheden die geen economische invloed kunnen uitoefenen! DAT is de realiteit die nu nog geldt.
Als dus bitcoin of een andere, niet door de banken en overheden gesteunde munt, serieus een bedreiging gaat worden voor de macht van de banken en de overheden, dan zal bitcoin of die andere munt verboden worden.
De waarde is dan nul.
Dat wil dus niet zeggen dat crypto currencies geen toekomst hebben, maar het wil zeggen dat de zekerheid van een bepaalde munt op dit moment nog heel laag is. Wil je daar serieus veel kapitaal in opslaan? Ik vind dat een veel te groot risico. Als je dan zo nodig gokt op een munt, gok dan op een cryptomunt waar banken en overheden in meedoen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *