LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin biedt enorme voordelen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Bitcoin biedt enorme voordelen

Onbekend maakt onbemind. Maar onbekend maakt ook dat het lastig is om de voordelen te doorzien.
Bitcoin heeft een periode gekend dat men aan het speculeren ging op een koersstijging. Complete gekte, want in feite is de bitcoin net zo’n gebakken lucht product als de euro en de dollar.
Maar waarom zou je dan toch iets met bitcoins moeten doen?

Dat ligt genuanceerd.
U moet geen bitcoins aanhouden als spaargeld of cash. Net zoals u geen euro’s en dollars moet aanhouden. Het is namelijk allemaal gebakken lucht.
Bitcoins bieden echter een aantal voordelen ten opzichte van dollars en euro.
Iedereen die internationaal zaken doet of regelmatig internationaal geld moet overmaken heeft al ondervonden dat het steeds lastiger wordt om gewoon geld over te maken. Het kost steeds meer geld als het om een zakelijke overmaking gaat en de kans is steeds aanwezig dat de overmaking niet lukt omdat er weer ergens een alarmbel afging dat het drugsgeld of terrorisme geld kan zijn. De bank komt dan met veel vragen en grote kans dat het geld al teruggestort is voor de vragen beantwoord zijn.
Zou u de overmaking in bitcoin doen, dan zijn al die vragen, maar ook bijna al die kosten er niet.
Een overmaking in bitcoins kost omgerekend inclusief aankopen en verkopen van die bitcoins een paar euro, tegenover enkele tientjes die u zelfs zonder omwisseling bij een bankoverboeking kwijt bent.
Stel dus dat u 5000 dollar internationaal moet overmaken.
U kan dat via de banken. Reken op enkele tientjes kosten, te betalen door beide partijen. Uiteraard moeten beide partijen een bankrekening hebben. Deze rekening is helemaal door een controle procedure gegaan, maar toch komt de bank met vragen.
Of u maakt 5010 dollar over naar uw bitcoin rekening waarop u normaal gesproken een paar cent in bitcoins heeft staan. U koopt nu bitcoins en de gekochte bitcoins maakt u over naar de bitcoin rekening van uw tegenpartij.
Die krijgt uw bitcoins en die partij kan kiezen de bitcoins te houden, of er weer dollars van te maken.
Geen vragen, geen enorme kosten en het is allemaal ook snel geregeld.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *