LADEN

Typ om te zoeken

Beleggers zijn gek

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beleggers zijn gek

Eergisteren ging de Nasdaq op een bepaald moment 3,5% onderuit. Als reden werd er gegeven te weinig politiek rood, angst voor energie crisis en verzin nog maar wat potentiële redenen waarom de beurs zo fors omlaag zou kunnen gaan.
Gisteren de Nasdaq 7,35% omhoog… reden volgens journalisten/analisten… lagere inflatie in de VS, politieke rust na een verkiezing die geen verrassing bracht en ach, er is vast nog wel meer goed nieuws te verzinnen.
Verzin het dus maar waarom de beurs beweegt. Alles is goed.
Feit is dat de beurs reageert als een kleuter. Namelijk met een enorme overdrijving. Daar kan je als aandelen belegger weinig mee.
Vandaar dat ik fundamentele analyse combineer met technische analyse. Dat geeft wat houvast al is er nooit 100% zekerheid. Het voordeel is dat je als belegger instap en uitstap momenten kan vaststellen voor je een transactie doet. Als dit, dan dat.
Ik raad dat van harte aan. Je hebt dan een uitgangspunt en je hoeft slechts je eigen regels te volgen om met een systeem aan het werk te zijn. Als je systeem dan maar per saldo meer winst dan verlies maakt, heb je een werkend systeem. Hoe gek de beurs ook is, jij kan dan je eigen ding doen.
In mijn lunchwebinars geef ik regelmatig aan hoe ik er in sta. Misschien kan je daar eens naar kijken of zoiets dan ook wat voor jou is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *