LADEN

Typ om te zoeken

Autosector China in de achtbaan

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Autosector China in de achtbaan

De koers van de Chinese autofabrikant BYD ging eerdere deze week fors omhoog en weer nog harder omlaag nadat er geruchten in de markt kwamen over een samenwerking met Apple.
De koers steeg eerst 10% op basis van de hoop dat Apple en BYD mogelijk samen een elektrische auto zouden produceren. Beleggers zien dat wel zitten.

Het zou niet om een zelfsturende auto gaan zoals die waar Google actief mee is. Deze zelfsturende technologie is de laatste 5 jaar werkelijk vanuit het niets enorm ver gekomen en dat wat 100 jaar onmogelijk leek en slechts in sciencefiction boekjes bestond is werkelijkheid geworden.
Google is door haar sponsoring van de teams die in deze technologie een voorsprong namen de belangrijkste partner geworden. Als dus het gerucht de kop opsteekt dat Apple ook zoiets gaat doen en een fabrikant zoekt om dat mee te gaan doen, dan schiet de koers van de autofabrikant omhoog. Apple is echter naar verluidt niet bezig met zelfsturende auto’s maar zit vooral diep in elektrisch aangestuurde auto’s. Iets waar BYD ook een flink aandeel in heeft.
Toen er een ontkenning over de eventuele samenwerking volgde, was de teleurstelling bij BYD beleggers enorm. De koers van BYD ging maar liefst 25% onderuit nadat duidelijk werd dat het allemaal nog veel te vroeg is.
BYD is en blijft een leverancier voor onderdelen van producten van Apple. Vooralsnog blijft het daarbij.
Analisten denken niet dat Apple binnen 5 jaar zelf met een auto op de markt wil komen. Toch lijkt een team wel druk bezig met een minivan. Onder de codenaam Titan is een flink team van honderden medewerkers ‘iets’ aan het ontwikkelen. Volgens de Wall Street Journal lijkt het een minivan te zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *