LADEN

Typ om te zoeken

AngloGold is negatief over Zuid Afrika (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

AngloGold is negatief over Zuid Afrika (Tom Lassing)

In Zuid Afrika wil de regering forse aanpassingen gaan doen aan de licenties voor goudmijnbedrijven. Zo moeten ze weer een keer aandelen inleveren (30% van alle aandelen) zodat die aan de zwarte bevolking uitgedeeld kunnen worden. Dat is al een keer eerder met een lager percentage gedaan. De vorige keer verzilverden deze mensen massaal de aandelen en kochten ze er consumptiegoederen van. Dat was niet naar de zin van de regering en daarom moet heel die actie opnieuw en wederom moeten de goudmijnen daarvoor maar aandelen inleveren.
Ondertussen neemt de productie van Zuid Afrikaans goud steeds sneller af. Kijken we naar de productie van mei 2018 dan zien we dat deze productie 18% onder de productie van mei 2017 lag. Het was al de achtste maand van productie dalingen.
De Zuid Afrikaanse mijnen raken uitgeput en de kosten lopen door de extreem diepe mijnschachten enorm op.
AngloGold kende als bedrijf in 2017 nog een 43% productie vanuit Zuid Afrika. In 2018 is dat tot op heden teruggelopen tot ongeveer 13%. Een heel bewuste keuze omdat ze het land uiteindelijk helemaal willen verlaten.

goudproductie
Het is simpelweg niet rendabel meer.
Zuid Afrika kan de mijnen overnemen en dan staatsmijnen er van maken. Een andere oplossing is verregaande automatisering. Dat is echter ook een probleem, want dan raken tienduizenden mijnwerkers werkeloos.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *