LADEN

Typ om te zoeken

Alternatief op de Tomtom (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Alternatief op de Tomtom (Tom Lassing)

Nu de Smartphone zo ‘eigen’ is dat bijna iedereen er wel één heeft, is het goed om eens te kijken naar het vervangen van andere spullen die nu door de Smartphone gedaan kunnen worden.
Zo heb ik mijn documentscanner op mijn bureau nu bijna nooit meer aan. Met de app Camscanner kan je foto’s maken die je vervolgens bijvoorbeeld als PDF kan opslaan en kan versturen.

Ik moet dat voor de boekhouding met de bonnen doen. Ik ben nu in een fractie van de tijd klaar met dit rotklusje. De bon fotograferen, met twee drukjes op de knop bijsnijden en opslaan. Daarna via e-mail opsturen naar het boekhoudprogramma en klaar. Dat was voorheen wel anders.
Zo ook de vervanging van de Tomtom. Er zijn gratis kaart alternatieven waarbij je zelfs geen Internet op je Smartphone nodig hebt. Ik gebruik Maps.me. Je kan de kaart vooraf downloaden en door de GPS aan te zetten weet je altijd waar je bent. Door de route aan te geven heb je bijna dezelfde functionaliteiten als een 10 jaar oude Tomtom je kan geven. Het is daarbij dus pertinent niet nodig om er dure Internet MB’s aan te besteden. Het werkt met Maps.me en enkele andere aanbieders ook perfect offline. Wel moet de gps van de smartphone aanstaan. Je telefoon moet immers wel weten waar jij je bevindt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *