LADEN

Typ om te zoeken

Adyen gekte (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Adyen gekte (Tom Lassing)

Als de uitgevers van de Adyen aandelen hadden voorzien dat de aandelen in enkele uren zouden verdubbelen, dan hadden ze vast veel hoger ingezet. De gekte was gisteren compleet en leek weer even op eind jaren negentig.
De vraag is echter, wie zat er zo naast?
Een bijna 100% koersstijging is opmerkelijk, immers willen de banken en de ondernemers achter de onderneming de maximale prijs. Als ze ook maar hadden gedacht dat dit zou gebeuren, dan hadden ze het anders aangepakt.
Rond 11:00 uur stond de koers al 80% hoger dan de IPO koers.


Is het bedrijf dan zo ondergewaardeerd door de uitgevende banken?
– Neen, verre van dat.
Wat u gisteren zag, is de werking van een op hol geslagen fantasie in combinatie met het gevoel bijna te laat te zijn.
Wie eind jaren negentig niet als belegger meemaakte, heeft gisteren bij Adyen een beetje kunnen meemaken hoe dat toen jaren achtereen ging. De ene IPO nog gekker dan de andere.
Adyen is echter een veel beter bedrijf dan de rotzooi die eind jaren negentig naar de beurs gebracht werd. De IPO koers was echter al stevig. Al het andere is pure gekte.
De uitgevende banken hebben het sentiment volkomen verkeerd ingeschat. Dat mag ze wat mij betreft aangerekend worden. Beleggers zijn bereid openlijk bedonderd te worden, dus ze hadden achteraf gezien veel hoger kunnen inzetten.
Enkele beleggers van het eerste uur, waaronder prinses Mabel, zijn nu schatrijk geworden. Mabels resterende bezit in Adyen is nu meer dan 160 miljoen euro waard.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *