LADEN

Typ om te zoeken

550 leningen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

550 leningen

Zoals u weet, ben ik deelnemer in het crowdfunding platform Neo Finance. Ik heb een kleine mijlpaal bereikt deze week.
Ik ben deze week namelijk op de 550 leningen gekomen. Ik heb nu 13.200 euro actief in leningen zitten.
Bruto rendement, zonder rekening te houden met wanbetalingen is 18,21% en mijn XIRR is 10,42%. Dat is mijn rendement als ik niet zou herbeleggen. Je moet er immers rekening mee houden dat de leningen zijn afgesloten op basis van annuïteiten. Iedere maand krijg ik dus rente, maar ook een stukje aflossing. Zou ik niet herbeleggen en niet bijstorten, dan zou mijn leningportefeuille iedere maand iets kleiner worden.
Het is ook één van de redenen waarom je redelijk makkelijk terug aan je geld kan komen als je tenminste geen haast hebt. Je zet dan simpelweg het bedrag dat je cash wilt hebben in je account en de auto invest doet geen herbeleggingen meer tot dat bedrag bereikt is. Zodra het bereikt is kan je het dan overmaken naar je tegenrekening.

In mijn geval is het bedrag van rente en aflossing nu 397 euro per maand. 195 euro daarvan is rente. Daar gaat dan 15% ingehouden belasting vanaf. Die ingehouden belasting kan ik volgend jaar bij de belastingen terugvragen. Immers betaal ik in Nederland ook al belasting over mijn inkomsten.
Zoals ik gisteren al schreef, ik verwacht mijn geïnvesteerde vermogen in 5,5 jaar te verdubbelen. Gezien het lage risico dat ik loop een enorm rendement.

Open nu ook een account bij Neo Finance, maak tenminste 50 euro over en geef aan dat je via Beursbox kwam. Je krijgt dan een extra 20 euro op je account bijgestort!
Een eerste account openen kost je niets. Sterker nog, je krijgt 20 euro bonus!

Ga ook naar mijn eigen (Nederlandstalige) site. Ik heb daarnaast recent ook een video gemaakt, speciaal voor beginnende beleggers.

Tags

2 Reacties

 1. Francisco 5 juni 2020

  Bij A+ leningen loop je dus weinig risico en de renteopbrengst is dan ook lager. Als er toch een wanbetaler is, dan ben je dit geld kwijt. Dus als dat zo is, dat kan je dus ook verliezen.
  Krijg je de lening met rente aan het eind van de looptijd terug of elke maand een beetje?
  Komt dat bedrag op je account zodat je het naar een privé-rekening kan overmaken, tenzij iemand besluit om het weer uit te lenen? Er staat “de auto invest doet geen herbeleggingen”. Ik neem aan dat de rekeninghouder zelf bepaald of hij en aan wie hij geld uitleent. Wat is de functie van die autoinvest? Is het zeker dat het geen nep beleggingen zijn, dus een soort pyramide systeem?
  Er wordt gevraagd om een paspoort met pasfoto. Ik dacht dat een beveiligd document – dus zonder pasfoto juist aangeraden wordt. Hoe zit dat precies?

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 5 juni 2020

   Ik heb op http://www.p2pfinance.nl uitgebreide uitleg staan.
   Als je al je leningen voorziet van een verzekering (die goedkoper is bij veilige leningen) dan kan je NOOIT verliezen. Na vijf jaar ervaring is duidelijk dat verzekeren bij A leningen op zich niet nodig is. Bij een mooie spreiding over bijvoorbeeld 100 leningen is die zeldzame lening die misloopt geen probleem. Ik heb nu zelf al 550 leningen lopen. Daarbij is een total loss helemaal uitzonderlijk. Zeker bij A leningen is er eigenlijk altijd wel een zekerheid gesteld en je krijgt bij wanbetaling altijd een aanbod van Neo Finance. In het ergste geval verlies je dus op een slechte A lening een heel klein beetje.
   Het zijn leningen op basis van Annuïteiten. Dus iedere maand rente en aflossing.
   Je kan een bedrag late reserveren. De rente en aflossing wordt dan tot dat bedrag niet geherinvesteerd.
   Ja, het is geen nep. 1. Het bedrijf is beursgenoteerd. Het moet dus haar cijfers publiceren en ook is haar bedrijfsvoering doorgelicht. 2. Het heeft ene vergunning van de centrale bank. 3. Ik heb er naar gekeken.
   Alle financiële bedrijven zijn verplicht een kopie van heel je paspoort in hun dossier van jou te hebben. Wettelijke verplichting.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *