LADEN

Typ om te zoeken

54 miljard meer voor defensie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

54 miljard meer voor defensie (Tom Lassing)

Donald Trump gaat 54 miljard meer in defensie stoppen. Het Amerikaanse leger krijgt daarmee alles wat ze maar wil. Trump is daarmee mooi weer aan het spelen naar de patriottische Amerikanen toe, maar die 50 miljard dollar moet nu wel ergens anders vandaan gaan komen.
Ergens zal er dus 54 miljard minder uitgegeven gaan worden. De grote vraag is natuurlijk waar hij 54 miljard kan en wil gaan besparen.
Ook deed Trump in de verkiezingsperiode de belofte dat NIEMAND zijn zorgverzekering kwijt zou raken. De magere plannen die nu al bekend zijn laten echter zien dat zoals het er nu uitziet in ieder geval 12 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering weer kwijt gaan raken. Trump gaf aan dat het plan om Obamacare te vervangen al bijna klaar was, maar zijn beoogde minister wilde niet meer bevestigen dan dat Trump dat inderdaad gezegd had.
Helaas ging de Senaatscommissie daarop niet verder op deze zaak in, maar het lijkt er toch sterk op dat er helemaal geen plan ligt en dat de belofte van Trump pertinent niet kan worden waargemaakt.
Steeds meer Republikeinse senatoren merken in hun thuisstaat dat de kiezers zich nu al zorgen beginnen te maken. De haat van de republikeinen richting Obama was enorm, maar het wantrouwen richting de outsider Trump wordt groter. Steeds meer Amerikanen zien hem als incompetent en slechts 42% vindt hem nog een goede leider. Zo snel is een Amerikaanse president nog niet eerder onder de 50% gekomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *