LADEN

Typ om te zoeken

5 jaar geleden (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

5 jaar geleden (Tom Lassing)

Vijf jaar geleden liep ik rond deze tijd in Spanje rond. De laatste vakantie voor we ons nieuwe huis (woonboerderij in het buitengebied) zouden kopen, en mogelijk de laatste vakantie als compleet gezin.
Omdat we dat allemaal al wisten, had ik voorbereidingen getroffen. Ik had put opties op de portefeuille gekocht. Daar was een bedrag van maar liefst 3000 euro mee gemoeid.
Het was al een dure vakantie (we hadden een villa gehuurd) maar met deze 3000 euro als extra ‘verzekering’ werd het echt een belachelijk dure onderneming.
Maar goed, het was de laatste keer en ik wilde me niet moeten bezighouden met de beurs.
De eerste kranten die ik in de Spaanse kiosken zag liggen hadden enorme dikke zwarte koppen. De beurs was in elkaar aan het storten.
Er werden enorme verliezen geleden.
Ik kon het heerlijk negeren. Ik zou na mijn vakantie wel zien hoe groot de schade was en hoe goed mijn verzekering in de vorm van put opties zou werken.
In twee weken tijd heb ik één krant gelezen en die krant had ik gekregen van iemand die puur toevallig vlak bij mijn ouders woonde en met wie ik in gesprek was geraakt.
We kwamen half augustus terug thuis. Het is me gelukt om de eerste dag de computer niet aan te zetten. Eerst even rustig thuiskomen, spullen opruimen etc.
De dag erna heb ik gekeken naar de gaten die geslagen waren. Het was enorm. Mijn aandelen portefeuille was minstens 30.000 euro minder waard geworden.
Over dure vakantie gesproken.
Maar mijn Put opties, die me 3000 euro gekost hadden, die waren nu ook bijna 30.000 euro waard.
Ik heb ze verkocht. Daarmee was op dat moment mijn totale verlies op de portefeuille beperkt tot enkele duizenden euro’s. Dat is geen verlies, dat is een dagelijkse fluctuatie op de portefeuille.
Het mooie is dat de beurs na terugkomst herstelde en binnen een maand terug was op het niveau van voor mijn vakantie. De uiteindelijke winst is in een nieuw dak voor een deel van ons nieuwe huis gaan zitten. Het nieuwe huis had wat onderhoudsissues die aangepakt moesten worden. Een nieuw dak loste in één keer heel wat gedonder op. Geen moment spijt van gehad.

Waar ik nog wel eens aan dank… Zonder die vakantie had ik die put opties waarschijnlijk nooit (op tijd) gekocht. Het was dus genieten en geluk. 2011 was in meerdere opzichten mijn beste jaar.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *