LADEN

Typ om te zoeken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

vw

Naar aanleiding van het succes van de eerste bijeenkomst is nu ook de tweede bijeenkomst over p2p lending gepland. Deze zal op 8 november in Best plaatsvinden. Ik verwacht, gezien het enthousiasme in de eerste bijeenkomst, dat het snel vol zal zijn. U kan hier opgeven. Er zijn slechts 20 plaatsen, dus wee er op tijd bij!

Volgens DNB president Knot zijn de systeemrisico’s op de huizenmarkt de laatste tijd toegenomen. Dit komt door de gestegen prijzen en door meer risicovol gedrag door consumenten. Zes Nederlandse banken moeten nu meer buffervermogen opbouwen om de risico’s af te dekken.

Volkswagen heeft haar beslissing over een investering van 1,3 miljard euro in Turkije in de koelkast gezet. Dit komt puur voort uit de onrust die is ontstaan na het besluit van Trump.

Er is weer nieuwe onrust tussen China en de VS. Dit nadat in de VS een viertal wetsvoorstellen is aangenomen waarbij men de protesten in Hong Kong wil ondersteunen.

Alibaba heeft het afgelopen jaar 300 miljoen hacking pogingen te verwerken gekregen. Gezien de omvang van het bedrijf denk ik dat ik verhoudingsgewijs minstens net zo veel pogingen te verwerken heb gehad. Er staan ieder moment van de dag wereldwijd duizenden servers aan met als enig doel om hackpogingen te doen.

China is druk doende een officiële crypto munt te ontwikkelen. Deze moet dan door de centrale bank uitgegeven gaan worden.

De EU heeft nog altijd geen ‘neen’ gezegd tegen de halfbakken voorstellen die BoJo heeft voorgelegd. Het zijn de oude voorstellen met af en toe wat aan de haren bijgetrokken aanpassingen die vooral ingewikkeld en onuitvoerbaar zijn. De kans op een Brexit deal is er nog altijd, maar dan zal het in feite het oude plan zijn, onder een nieuwe naam.

Een Turkse bank is aangeklaagd voor het witwassen van Iraans geld. Het is de kliek rondom Trump die hier druk mee was. Dit kan ook wel eens vervelend voor team Trump gaan uitpakken. Alles wijst naar de relaties van Trump.

Signify heeft Cooper Lighting Solutions in de VS voor 1,4 miljard dollar overgenomen.

De Nieuwsbrief is vandaag nog niet uitgegaan vanwege problemen met de software.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *