LADEN

Typ om te zoeken

350 miljard dollar per jaar

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

350 miljard dollar per jaar

duurzame energie

Per jaar wordt er wereldwijd zo’n 350 miljard dollar aan duurzame energie investeringen gedaan. Een enorm bedrag, maar het betreft ook een heel belangrijke transitie.
Omschakelen naar duurzame energie is ook geen vrijblijvendheid meer en dat zien ze overal in de wereld wel in. Ik zou bijna zeggen, Nederland uitgesloten.
Op de één of andere manier is Nederland ziende blind. De politiek ‘ziet’ het niet, maar ook burgers lopen gemiddeld nog fors achter. Als we kijken naar hoeveelheid zonnepanelen per huis, dan is Duitsland ons nog mijlenver voor.


Het is dus niet alleen wijzen naar de politiek, ook wij moeten als consumenten laten zien dat het ons menens is.
Ja, maar…
De salderingsregeling…
De tijd dat we het moesten hebben van subsidies ligt ook al jaren achter ons. Die salderingsregeling was mooi, maar het is wél de oorzaak dat Nederland nu achterloopt. Je mag immers niet meer produceren dan je verbruikt. Dat schiet niet op.
Veel mooier is het als je zo veel mag produceren als je maar wilt en dat je voor alles wat je zelf niet verbruikt een eerlijke prijs krijgt.
Daar moet het heen en daar zal het ook wel heen gaan. U kan dus maar beter alvast in een zonnepanelen set geïnvesteerd hebben, om over enkele jaren ook in een opslagcapaciteit te kunnen investeren.
Energie opslaan is namelijk de reden dat het omslagpunt voor duurzame energie binnenkort definitief voor (bijna) iedereen helder is. Ik schreef er samen met Harm van Wijk een rapport over, dat gecombineerd met een prachtige drie daagse cursus en mooie trading software gekocht kan worden. We hebben er een heel mooi pakket van gemaakt.

Wat u eventueel ook kunt doen, is uw spaargeld nu inzetten om een bedrijf te helpen om zonneparken te ontwikkelen. Ze hebben meer dan veertig parken in ontwikkeling. Om de snelheid er in te houden is er de komende 30 maanden kapitaal nodig. De kost gaat immers voor de baat uit.
De obligaties leveren een mooi rente rendement op. Kijk hier voor meer informatie hierover.

Tags

1 Reactie

  1. Paul 17 april 2019

    Goede zaak om in zonneparken te investeren! Als je in vastgoed wil gaan investeren, koop dan participaties van fondsen die energie-neutrale woningen bouwen in Nederland . Rendement beter dan het fonds in Detroit (deze woningen zien er op het eerste oog niet heel duurzaam uit: put your money where your mouth is)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *