LADEN

Typ om te zoeken

20 oktober 2015

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

20 oktober 2015

Wat staat er (mogelijk) op die datum te gebeuren?
Het heeft te maken met het IMF.
Naar verluidt wordt op die dag aangekondigd dat het mandje munten (SDR) dat het IMF gebruikt om de leningen af te dekken aangepast. Die Special Drawing Rights (SDR) zijn een steeds aangepast setje munten. Aanvankelijk stond het gelijk aan 0,888671 ounce goud. Dat was in 1969 één dollar. Dit systeem crashte in 1973. Vanaf dat moment werd het een mandje munten.
Tot nu toe bestaat het mandje uit vooral dollars en euro’s. Er zitten ook yens en ponden in.
Sinds oktober 2011 wordt er gesproken over uitbreiding van het setje munten met de Chinese renminbi. De eerstvolgende mogelijke aanpassing is op 20 oktober 2015.
Is dat zeker? Neen, dat niet. Maar het wordt onderhand wel logisch nu de rol van de Chinese munt steeds belangrijker wordt.
Gaat het de dollar onderuit halen, of is het het einde van de dollar?
Neen, ook niet. Maar het kan wel de waardering van de dollar verlagen. Uiteindelijk moet het IMF immers wel het nieuwe mandje gedekt gaan zien.

imf
In 2009 had het IMF ter waarde van 204 miljard SDR’s. Een SDR is dus het setje munten in een bepaalde verhouding. Op 17 maart 2015 waren er 204 miljard SDR’s en die hadden samen een omgerekende waarde van 280 miljard Amerikaanse dollars.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *