LADEN

Typ om te zoeken

1000x sneller tanken dan met een Tesla

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

1000x sneller tanken dan met een Tesla

tesla, elektrisch rijden

De laatste weken zien we veel YouTube filmpjes voorbij komen van Tesla’s die op weg naar de wintersport in een lange rij staan te wachten om te tanken.
Nu zijn er al snellaadstations, maar dan nog duurt het meer dan enkele minuten voor een partiële oplading van de batterij een feit is.
Wie daar onafhankelijk naar staat te kijken, weet dat deze techniek niet de toekomst is.
De batterij gaat niet lang genoeg mee, is veel te duur en het opladen duurt ook bij partieel opladen gewoon te lang. Daarbij komt dan nog dat het opladen zelf een enorme stress op het elektriciteitsnetwerk geeft. Iedere nieuwe elektrische auto is een extra probleem.
Het moet dus anders en het kan ook anders.
Er is al een techniek beschikbaar die juist oplossingen in plaats van problemen biedt. Bijvoorbeeld een oplossing voor “te veel” aan duurzame energie op het moment dat de zon schijnt en er veel wind is.
Tanken gaat heel snel en rijden is volkomen vrij van vervuiling.
Kortom, de toekomst is wel helder, maar voor het zo ver is gaan bedrijven als Tesla, Toyota en Volkswagen ons eerst nog overtuigen van het feit dat we elektrisch moeten gaan rijden.
Ik ben echter van plan die tussenfase over te slaan.
Overigens zijn vrijwel alle autofabrikanten al wel aan het experimenteren met deze vernieuwende techniek. Er zijn ook nu al rijdende auto’s, vrachtauto’s en zelfs treinen die rijden met deze techniek.
Als ik een nieuwe auto koop, dan is het een auto met de techniek van de toekomst.
Voorlopig hoop ik echter nog geen nieuwe auto nodig te hebben, want de maatschappij staat op haar verkeerde been. Ik heb ondertussen geen zin een kansloze (tijdelijke) techniek te gaan kopen en daarvoor de hoofdprijs te moeten betalen.
http://www.energiestart.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *