LADEN

Typ om te zoeken

10 spullen om in te slaan nu het nog kan

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

10 spullen om in te slaan nu het nog kan

lock down

Zou er een tweede golf van Corona zieken komen en zou er een tweede en nu echte lock down komen, bent u daar dan op voorbereid?
Ik hoop niet dat het er zal komen, ik zou het echt vreselijk vinden, maar ik zou het nog ERGER vinden als ik er niet op voorbereid was!
Wat MOET je gewoon hebben? Waar moet je rekening mee houden?
De basis waar ik aan denk is dat u drie maanden moet kunnen overbruggen zonder naar de winkel te moeten.
Misschien kan u niet volledig zonder naar de winkel te moeten, maar wat kan u nu écht al regelen?
We gaan er vanuit dat elektriciteit, water en gas gewoon blijven werken. We hoeven dus niet te denken aan kaarsen, en drinkwater. Ook Internet blijft werken…
Wat moet je dan dus wél in huis hebben?

 • Een goed gevulde EHBO kist! Dat klinkt misschien gek, maar je wilt niet vallen en dan met een open wond op pad moeten omdat je helemaal geen middelen hebt om jezelf even netjes op te lappen! Juist in zo’n geval ben je kwetsbaar en bevattelijk voor infectie. Zorg dus dat je dit in huis hebt!
 • Rijst… Dit is lang houdbaar en je kan er heel lang op leven. Koop er verschillende smaakjes toevoegingen bij en je kan weken eten!
 • Aardappelen… Voor als de rijst je neus uitkomt.
 • Blikken soep, groenten, tomaten… Genoeg voor drie maanden en bedenk je dat je er regelmatig van eet, zodat je voorraad jong blijft. Vers is gezonder, dus wissel het zo lang mogelijk af met verse groente, maar laat het voedsel in de blikken niet bederven van ouderdom.
 • Heel veel pindakaas. Dit is immers simpelweg lang houdbare pinda pasta. Kan je ook zo uit de pot lepelen, mocht het nodig zijn. Er zit heel veel energie in.
 • Honing… Maar ook kristalsuiker. We zijn nu eenmaal zoetekauwen.
 • Koffie en thee. (Bedenk je dat je ook thee van munt in de tuin kan trekken.)
 • Ingeblikt vlees. Alleen voor wie vlees eet. Het voordeel is, veel energie in een paar happen. Daarnaast maakt het je maaltijd een stuk lekkerder… Wie geen vlees eet, zou noten als alternatief kunnen bewaren.
 • Genoeg zout voor drie maanden… Het maakt je eten lekkerder… Maar… koop je houdbaar eten, dan zit daar vaak al (te veel) zout in. Kijk dus of je houdbaar voedsel met zo min mogelijk zout er in kan kopen. Te veel zout is slecht voor je.
 • Vitaminepillen! Ik weet, beter is vers fruit, maar als je niet naar de winkel mag of kan, dan zijn die pillen een prima vervanging.

Zoals gezegd, ik ga er vanuit dat de openbare services gas, water en licht blijven werken. Ben je daar niet zeker van, dan heb je niet alleen een generator nodig, maar ook de nodige brandstof er voor. Een generator is een mooi ding, maar deze zuipt benzine. Met 5 liter kom je niet echt ver…
Heb je ook lucifers?

Tags

1 Reactie

 1. lucas 31 augustus 2020

  Een brood machine kopen en een zak meel van 25kg om zelf brood te kunnen maken. Je hebt dan ook nog gist (eventueel droge gist) nodig of beginnen met zuurdesem (smaakt erg lekker).

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *