LADEN

Typ om te zoeken

1 biljoen dollar plan voor infrastructuur

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

1 biljoen dollar plan voor infrastructuur

biljoen dollar

Daar waar president Trump nooit verder is gekomen dan een paar loze kreten over infrastructuur roepen en vervolgens jarenlang als president helemaal niets aan het onderwerp doen, daar komt nu Democratisch presidentskandidaat Buttigieg met een heel gedetailleerd plan dat werkelijk bijna alle aspecten van de Amerikaanse infrastructuurproblemen dekt.
Zijn plan is bijvoorbeeld om loden drinkwater leidingen te vervangen met koperen of kunststof leidingen, maar ook om breedband Internet tot in het verste achterland te krijgen.
Zijn plan kost 1 biljoen dollar, maar het levert ook naar zijn verwachting een miljoen banen op.
Met een werkloosheid op officieel 3,5% vraag ik me dan wel af waar de gekwalificeerde werknemers dan vandaan moeten komen…
Om het allemaal te kunnen financieren komt er een verandering in de belastingen. Zo zullen, als hij president wordt, de belastingverlagingen van Trump ongedaan gemaakt worden en komt er een andere belasting op vermogen. Ook wil hij veel meer belastingen heffen op verbruik. De gebruiker betaalt, zoals wij dat kennen in onze BTW belastingen, die in feite hetzelfde zijn.
In de VS is infrastructuur al heel lang een ondergeschoven kindje gebleven. In Europa hebben bijvoorbeeld alle grote steden na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe riolering verkregen. In de VS niet. Immers was er geen destructie vanuit de oorlog. Het is daar pappen en nathouden geworden. In de VS gaat daarom in de steden enorm veel drinkwater verloren vanwege lekke stokoude pijpleidingen.
Ook regelgeving rondom veiligheid is er enorm achtergebleven zodat veel oude woningen nog loden drinkwaterbuizen hebben. We weten al vijftig jaar dat dit onveilig is, maar er is in de VS nooit regelgeving gekomen om het actief uit te bannen.
Het is een strak plan van Buttigieg. De vraag is of Amerikanen wel open staan voor zulke gedetailleerde plannen. Immers, des te meer details, des te meer kans dat er iets in staat waar je je niet in kan vinden.
De gemiddelde Amerikaan heeft weinig ook voor details. Beloof ze gewoon de wereld en je maakt de meeste kans.

Tags

3 Reacties

 1. Eppo 14 januari 2020

  Nou loze kreten zijn het niet hoor ToM zoals je weet hebben de Staten een heel grote beslissings stem daarin om wegen , spoorwegen en andere infrastructuur te financieren en daar hebben zij geen zin in omdat zij willen dat de Federale overheid dat doet .
  Dus niet steeds dat bashen van Trump het is een geweldige President .
  Trouwens wist je dat de Muur ook goedgekeurd is . geweldig nieuws toch .

  Beantwoorden
 2. jmm.peters 14 januari 2020

  dit zogenaamd democratisch stemmen ……dit systeem zou wereld wijd op de schop moeten. om van deze nep democratieën af te komen ook in Nederland..

  Beantwoorden
  1. Eppo 15 januari 2020

   Referendums over belangrijke zaken ben ik helemaal met je eens .
   Die haagse kliek zit er vooral voor zich zelf.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *