LADEN

Typ om te zoeken

Over goud

site

Over goud

Zelf ben ik niet zo’n voorstander van beleggen in fysiek goud. Niet omdat ik goud niet goed vind, maar omdat goud gewoon erg duur is. Een munt van een ounce kost al bijna 600 euro. Waar ik munten voor koop, is vooral om bij een eventuele crisis in staat te zijn om eten te kunnen kopen voor mijn gezin. Een brood kopen en er een gouden munt voor moeten betalen is dan een beetje overdone. Zilveren munten kunnen daar meer meerwaarde bieden, er van uitgaande dat in tijden van crisis ook zilver waarde houdt. Realiteit is dat vooral goud een bewezen staat van dienst heeft als crisisbetaalmiddel. Goud is beter om in tijden van crisis onroerend goed te kopen, of om je vrijheid terug te kopen, mocht een vijandige overheid je vastgezet hebben. Met goud is altijd wel iemand om te kopen.
Fysiek goud is dus vooral een middel in tijden van economische rampspoed.
Wilt u beleggen in goud en zilver, dan is het aanhouden van een goudrekening een mogelijkheid, maar ook het beleggen in goudopties, turbo’s of speeders is mogelijk. Ik doe dat laatste, dus beleggen in derivaten met als onderliggende waarde edelmetalen, zelf niet.
Dat is namelijk beleggen met een tijdslimiet. Ook bij turbo en speeders zit er een limiet aan, omdat de rente die betaald moet worden ten koste van de stoploss gaat.
Blijft ook over, een tracker op goud of zilver. Daar zit BeursAccent met veel plezier in. Een prima manier om makkelijk in goud en zilver te beleggen, al heb ik in de BeursAccent nieuwsbrief recent wel beschreven welke nadelen er aan de trackers kleven.
Overigens blijf ik positief voor de lange termijn over edelmetalen. Daar is geen twijfel over.
In het Beursbox Forum ook een bijdrage van Marc Haagen over goud. U leest het hier:
http://forum.beursbox.nl/2008/08/20/experten-over-goud/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *