LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3/9

site

Marktbeeld 3/9

De beurzen in de wereld zijn vanochtend overwegend negatief. In India liet TATA Motors weten dat ze nu toch echt op zoek gaat naar een andere lokatie voor de NANO fabriek. De eerder uitgekozen lokatie, waar al 300 miljoen dollar in geïnvesteerd is, wordt belaagd door boze boeren die vinden dat ze te weinig geld voor hun land kregen. Na enkele gijzelingen is het nu genoeg voor TATA Motors. De koers reageerde amper op dit slechte nieuws. Hoe zeer de introductie van de Nano nu vertraagd gaat worden is onduidelijk.
Ondertussen wist olie gisteren weer onder de $110 te komen. Nog even en we vinden $110 nog goedkoop ook! Energie aandelen hebben de laatste beursdagen, maar vooral gisteren een enorme veer gelaten.

Vanochtend werd bekend dat Ospraie, een hedge fund in grondstoffen, onderuit is gegaan. De daling van de grondstoffenprijzen hadden ze niet voorzien en ze hadden zich dus niet gehedged tegen die daling. De term hedge fund is duidelijk niet van toepassing geweest op dat gokfonds.
Het fonds ging onderuit in gokjes op de koper en op de gas prijs. Sinds begin dit jaar werd 38% van de totale waarde verloren.
Lehman Brothers is voor 20% eigenaar van dit fonds. Het ziet er naar uit dat Lehman dus weer extra zal moeten afschrijven.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *