LADEN

Typ om te zoeken

Financieel onafhankelijk

site

Financieel onafhankelijk

Ik verbaas me er steeds over dat veel mensen zo gefixeerd zijn op ‘miljonair’ zijn. Alleen dan hoor je erbij. Bladen als Quote zijn zeer populair, omdat daar financiële rijkdom voorop staat. Je bent ‘het’ pas, als je zoveel miljoen hebt. Als u het echter voor elkaar krijgt om een beleggingsstrategie te verzinnen die u ‘slechts’ structureel 10% op jaarbasis kan opleveren, dan bent u, als u niet al te hoge inkomsten eisen stelt, al met 400.000 euro boven Jan.
Immers, als u ieder jaar 40.000 euro belastingvrij vanuit beleggingswinsten kunt verkrijgen, dan moet daar toch rond van te komen te zijn.
Het probleem is gek genoeg niet die 400.000, maar is de 10%.
De meeste beleggers gaan namelijk niet voor 10%, maar gaan voor 100%. Ze lopen vervolgens tegen structurele verliezen op omdat ze veel te veel risico nemen om die beoogde 100% te halen.
Een boer moet zijn producten kennen, plannen, zaden, onderhouden en kan dan pas veel later, in de herfst oogsten.
Een belegger doet niet aan planning, kent zijn producten niet, zaait niets, maar hoopt wel vrijwel direct te kunnen oogsten.
Gek hè, dat het de boer wel ieder jaar lukt, en de belegger niet.
Slechts 400.000 is er nodig om als een god in Frankrijk te kunnen leven… 400.000 en een beleggingstrategie die minstens 10% per jaar kan verdienen.
Binnen deze nieuwsbrief worden regelmatig services aangeprezen die structureel die 10% halen. Niet alle individuele beleggingen worden een succes. Investeringen kunnen ook mislopen, maar structureel halen ze die 10%. Nu die 400.000 nog. Het antwoord is geduld. Wie geduldig spaart en conservatief belegd, zal mettertijd die 400.000 gaan halen.
Denkt u aan deze Engelse uitdrukking: ‘Easy money does not stick around’.
In het Nederlands, makkelijk verdiend geld blijft niet lang in uw bezit.
Daarom mijn uitspraak van het conservatief beleggen. Immers als u long in derivaten gaat, dan zult u mogelijk snelle winsten kennen… Gevolgd door net zulke snelle verliezen en uiteindelijk is al uw geld weg. Iedere dag verlaten beleggers teleurgesteld de beurs omdat ze dat overkomen is. De meeste beleggers houden het geen vijf jaar op de beurs uit. Daarna hebben ze er genoeg van ‘want ze winnen toch niet’.
Ze zien de beurs feitelijk als een loterij. Zo werkt de beurs echter niet. Tenminste, niet voor wie er structureel geld wil verdienen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *