LADEN

Typ om te zoeken

Zwitsers goud

Beleggers Nieuws Goud

Zwitsers goud

Zondag mogen de Zwitsers kiezen. Ze mogen bepalen of hun munt een ‘gouden’ randje krijgt en dus heel duur en populair gaat worden, of dat Zwitserland mee blijft doen in wat alle andere landen doen. Dat is het devalueren van de munt. Steeds verder en verder waarna uiteindelijk ook een economische crisis ontstaat, maar dan omdat de munt te zwak is geworden zodat niemand er nog vertrouwen in heeft.
Het ziet er naar uit dat Zwitserland ook voor de makkelijke weg gaat en dat is goud afzweren en extra geld bijdrukken zodra de economie even kucht.
Eigenlijk is dat heel jammer. Er is nog nooit een land beter geworden van devaluaties. Het is een uiteindelijk heilloze weg.
Het alternatief is een keiharde munt, maar dat gaat op de korte termijn pijn doen. Je spullen worden in het buitenland enorm duur en daarom gaat de export er aan. Aan de andere kant wordt importeren heel goedkoop en omdat je dus spullen van buiten haalt, gaat je lokale economie naar de knoppen.
Dat kan je wel stoppen, maar dan moet je het geld dat je ‘wint’ doordat je goedkoper bij anderen kan kopen, investeren bij die anderen.
Je inwoners moeten dus net zoveel blijven betalen, alleen die belastingen moet je gedegen investeren in groeisectoren in binnen en vooral ook het buitenland.
Dan room je de winst in dat buitenland af en daarmee subsidieer je je eigen land dan weer. Zo kan je die dividenden gebruiken om belasting meevallers mee te realiseren. Geef iedereen wat van die rijkdom, zodat de economie weer opveert.
Je munt blijft, omdat deze vanwege de gouddekking heel sterk is, heel populair, dus je kan blijven investeren bij anderen. Daar je de winst afroomt en naar jou toe brengt, zal het herstel van de andere economieën extra lang duren. Ze zullen willen blijven devalueren, tot het niet meer gaat. Dan moeten ze alsnog door het putje. Ondertussen kan jij, vanuit je dividenden blijven investeren in dat andere land en als dan het economische herstel eindelijk komt, dan bezit je in feite de kern van hun economie.
Via die weg hebben Joodse bankiers vanuit EUropa en later de Verenigde Staten in feite hun machtsbasis weten op te bouwen en bezitten ze nu 40% van de wereld.
Zwitserland durft die weg waarschijnlijk niet te lopen. Het vergt immers discipline en zelfs Zwitserland heeft dat de laatste veertig jaar verloren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *