LADEN

Typ om te zoeken

Zonnepanelen voor (bijna) niets (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zonnepanelen voor (bijna) niets (Tom Lassing)

Een Amerikaanse advocaat, die zakelijk gezien actief is in de energie sector, besloot om zelf ook op zijn huis in de VS zonnepanelen te leggen. Krent als hij was met zijn miljoenensalaris besloot hij het te realiseren zonder zelf een cent te hoeven investeren.
Maar advocaat als hij was, besloot hij wel het contract heel goed te lezen.
En daar zag hij dat de elektriciteitsmaatschappij nóg net iets slimmer was.
Die hadden hem niet zo maar om niet het systeem gegeven, maar met het leasen van het systeem kregen ze ook de Renawable Energy Credits (REC’s) die de panelen opbrachten. En die REC’s bleken te verhandelen te zijn.
De advocaat voelde zich direct bedrogen. Immers op zijn dak lagen nu panelen die hem niets gekost hadden en die hem een lagere energie rekeningen opleverden, maar de elektriciteitsmaatschappij waarbij hij de deal gesloten had, werd er nog beter van ook!
Dát was te veel voor de advocaat en hij is stampij gaan maken.
Doordat hij geen rechten kreeg op ‘zijn’ REC’s kon hij er niet zeker van zijn dat hij in de avond, als zijn panelen niets meer opleverden, wel groene energie verkreeg…
Ineens was deze advocaat roomser dan de paus en wilde hij van alle walletjes eten.

Hoe het in Nederland en België gaat met het leasen van panelen, dat weet ik niet. Maar wat ik wel weet, is dat als je iets dat duizenden euro’s kost gratis krijgt er uiteindelijk wel ergens een rekening door iemand betaald zal moeten worden. Als dat kan door de energie rechten te verhandelen, dan is dat een slimme opzet.
Als consument hoef je je zonnepaneel systeem niet te leasen. Je kan immers ook gewoon kopen. Of je doet niets. Keuze is er dus genoeg.
Maar waarom je gaat janken als een klein kind omdat je in de avond misschien grijze stroom krijgt, dat gaat mij te ver. Je hebt je hele leven op grijze stroom geleefd, dus je kan overdrijven over hoe belangrijk het nu ineens allemaal is.
Wil je echter ook in de avond 100% zeker op groene stroom leven, dan heb je ook nog keuzes. Je kan zelf accu’s opladen met de zonnestroom, of je neemt gecertificeerde groene stroom af. Ook in de VS zullen ze dat mogelijk wel hebben.

Zelf zonnepanelen hebben. Vraag hier informatie aan. Of vraag hier een gratis Eboek/nieuwsbrief er over aan.
of kijk naar de huidige aanbieding!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *