LADEN

Typ om te zoeken

Zonnepanelen industrie zorgen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Zonnepanelen industrie zorgen (Tom Lassing)

Je zou denken, de zonnepanelen industrie, dat moet een hosanna markt zijn.
Helaas is dat niet waar. Het is een enorme vechtmarkt waarbij zelfs de beste bedrijven met enorm magere marges genoegen moeten nemen. Reguliere panelen zijn namelijk niet uniek, niet sexy en de concurrentie is puur op prijs.
Daarbij is er wereldwijd wel een enorme vraag, maar ook een forse capaciteit.

zonnepanelen
China is de grootste producent, maar heeft te maken met importheffingen omdat veel producenten in China de markt probeerden te domineren door dumpingpraktijken.
In feite zoals Amazon ook werkte om wereldleider in haar markt te worden… Dat bedrijf mocht wel met enorme verliezen werken, maar in de zonnepanelenmarkt ligt dat anders.
Yingly Green energy is één van die toonaangevende Chinese ondernemingen. Ze was zelfs even de grootste ter wereld, maar de kosten om fabrieken uit de grond te stampen werden te hoog. De schulden wurgden het bedrijf. Het bedrijf is nu nog slechts 26 miljoen dollar waard. Daarmee is één van de voorwaarden vervallen voor een NYSE listing. Het bedrijf gaat nu van de NYSE verwijdert worden. Daarvoor moet het namelijk 50 miljoen of meer waard zijn.
Yingli gaat akkoord met de verwijdering en gaat verder als Pink Sheet notering.
Ondanks één van de beste panelen in de wereld is het ze niet mogelijk gebleken winstgevend te kunnen opereren. Ze beloven nu later dit jaar winstgevend te gaan worden… Eerst zien, dan geloven.
Als het ze lukt, dan is dit een buitenkans. De koers is nu door de delisting een extra 6,5% gedaald.

https://www.mooiebeursdag.nl

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *