LADEN

Typ om te zoeken

Woningcorporaties gebruiken de aanwezige kennis te weinig

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Woningcorporaties gebruiken de aanwezige kennis te weinig

Slechts 42% van de woningcorporaties benut de gegevens die ze vanuit de verplichte taxaties verkrijgen om hun bezit te sturen.
De andere 58% laat kansen liggen. Die laatste 58% moet de taxaties ook laten doen, maar ze geven de gegevens door aan de vragende overheid en/of toezichthouder en dat was het dan.

Dat terwijl de taxaties belangrijke gegevens bevatten over waarom een waardering is zoals deze is.
Door die kennis te gebruiken, kan de waarde van de portefeuille alleen maar hoger worden.
Ook kan een beter inzicht in de procedure van de taxaties zelf leiden tot betere en gedetailleerdere taxaties. Ook dat kan de corporaties helpen hun woningen en de omgeving van die woningen te verbeteren zodat de waarde toeneemt.

Gaat u binnenkort uw woning verkopen? Ook dan is het voor u van groot belang te weten wat woningen meer waard maakt. Minder is meer, dus voordat de kijkers komen moet uw woning leger gemaakt worden. Al die prullaria die u verzamelde ziet u wel terug in uw nieuwe woning. Doe ze in dozen en zet ze elders in de opslag. Zo’n kleine aanpassing kan een heel andere indruk van uw huis geven. Zorgt u er ook voor dat u al te nadrukkelijke kenmerken minder nadrukkelijk maakt. Hoe neutraler, hoe beter. Dus bijvoorbeeld geen knalrode muren in huis. U wilt uw huis verkopen, dus zorgt u er voor dat zoveel mogelijk mensen aangesproken raken door het huis dat u te koop aanbiedt. Zorgt u er ook voor dat de tuin een verzorgde indruk geeft. De meeste potentiële kopers hebben buiten in feite de beslissing al genomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *