LADEN

Typ om te zoeken

WeWork schandaal komt uit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

WeWork schandaal komt uit

In de VS is Adam Neumann van WeWork van zijn voetstuk gevallen. Het werd tijd. WeWork is een startup die kantoorruimte leased van de eigenaren en deze kantoorruimte dan renoveert en opdeelt in kleine kantoren die tegen de hoogste prijzen verhuurd gaan worden.
Adam is een man die we kunnen vergelijken met mannen als Steve Jobs en Elon Musk. Een man met een torenhoge ambitie en de drive om heel ver te komen.
Daar waar die andere twee er mee wegkwamen, ondanks de nodige schandalen, is dat Adam niet gelukt. Hij was nét iets te ambitieus en nét iets te louche. Adam wilde volgens eigen zeggen de eerste man worden die een biljoen dollar waard was. Alsof de wereld daar op zit te wachten…
WeWork wilde in augustus met een IPO komen. Om dat te doen, moest het bedrijf met details rondom haar financiering en winstgevendheid komen. Die details werden Adam fataal.
Het bedrijf verloor alleen de eerste helft van 2019 al 900 miljoen dollar. Daarnaast bleek hij zelf veel deals te doen die niet altijd in de boeken kwamen. Hij leende zelf geld van het bedrijf en hij nam leningen op zijn aandelen in het bedrijf.
Dat alles kwam uit. Hij is gisteren gewipt en nu zullen twee CEO’s het bedrijf proberen te redden.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *