LADEN

Typ om te zoeken

Weinig richting

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Weinig richting

Ik heb het al vaker gezegd en geschreven, je moet de beurs niet per dag bekijken. Zie de uraniumaandelen de afgelopen week. De ene dag extreem omhoog, de andere dag extreem omlaag en de dag erna weer omhoog etc. Er lijkt geen lijn in te zitten.
Zijn beleggers dan zo besluiteloos?
Ja en nee.
Die koersbewegingen komen niet altijd van beleggers. De marketmakers hebben hier ook een belangrijke rol in. Die willen namelijk omzet creëren, want van omzet moeten ze leven. Ze zetten dus de koers de andere kant op om weer nieuwe beleggers te lokken, of om twijfelende beleggers de aandelen uit te jagen.
Dat werkt goed te laatste tijd. Er is veel twijfel in de markt en dat weten de marketmakers goed voor zichzelf te benutten.
Als belegger moet je dan een keuze maken.
Zit ik er in, of ga ik eruit?
Proberen in die markt de toppen en dalen te bespelen, is als spelen met vuur terwijl je een blinddoek op hebt. Je hebt immers geen inzicht wat de grote spelers en de marketmakers bekokstoven.
Daar in mee doen is in mijn ogen niet verstandig. Je moet dus kiezen, aandelen bezitten, of aandelen voorlopig even verkopen. Die keuze moet je zelf maken.
Er komt wel weer een trend. Omhoog of omlaag. Ik verwacht omhoog… maar op dagbasis is die trend nu even totaal onzichtbaar.
Kijken we een jaar terug, dan staan al die aandelen op een mooie winst. Dán zie je de trend wel.

x10beleggen.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *