LADEN

Typ om te zoeken

Waterstof energieopslag (Harm van Wijk)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waterstof energieopslag (Harm van Wijk)

waterstof

Waterstof is bezig met een opmars in Europa. Waar in Azie het ene na het andere ambitieuze plan wordt gepresenteerd, krijgen in het Westen steeds meer bedrijven interesse voor waterstof.

De Chinese regering wil binnen tien jaar niet minder dan 1 miljoen brandstofcelvoertuigen op de weg en investeert fors in onderzoek en ontwikkeling en zal aankopen fors subsidiëren. Europa komt inmiddels ook in beweging, getuige de recente nieuwsberichten.

Qbuzz krijgt nog eens 20 waterstofbussen en tankstation. Shell Nederland is verantwoordelijk voor de levering van de brandstof. Busbouwer Van Hool gaat de 20 nieuwe bussen leveren. Qbuzz startte in december 2017 een pilotproject in Groningen en Drenthe, dat blijkbaar goed is bevallen.

Aberdeen wordt de eerste stad ter wereld met dubbeldekkers op waterstof. Aberdeen heeft al enkeldeksvoertuigen, aangedreven door deze opkomende technologie.

Toonaangevende spelers hebben hun krachten gebundeld in het H2Bus Consortium. Het doel is 1.000 waterstofbussen, samen met de infrastructuur, in Europese steden tegen commercieel concurrerende tarieven.

In de VS zitten ze ook niet stil. Er gaan veerboten varen met waterstofbrandstofcellen. Californië heeft reeds 100 waterstoftankstations en wil dat in 10 jaar opvoeren naar minimaal 1000. De trend is overduidelijk en aan u de keus om daar van te profiteren of de boot te missen.

De Hydrogen Council, met grote namen zoals Shell, Total, BMW en Toyota verwacht dat in 2050 in de hele wereld 400 miljoen auto’s en 20 miljoen vrachtwagens op waterstof rijden.

Gelooft u, net als de grootste bedrijven van de wereld, in duurzame energie of denkt u toch nog dat olie de toekomst is? Op 28 juli meldde het FD: “De productie van Amerikaanse schalieolie is veel inefficiënter dan tot nu toe werd aangenomen.” Dit bleek uit een rapport van het toonaangevend onderzoeksbureau Kayrros.

Zeer interessant nieuws voor beleggers die, naast enorme rendementen, ook een bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Ik schreef al eerder dat de bedrijven in de sector duurzame energie het uitstekend doen en kreeg regelmatig de vraag of het rapport ook los verkrijgbaar was.

In overleg met Tom Lassing, waarmee ik het rapport heb geschreven, hebben we besloten om tijdelijk het rapport los aan te bieden tegen een enorme korting. Kijk op https://slim.beleggen.com/rapport voor meer informatie.

Hydrogenics, dat was opgenomen in ons energierapport, dat wij in april lanceerden, is in de afgelopen maanden verdubbeld, in dit geval door een overnamebod. Een andere speler steeg van 55 naar 89…bijna een verdubbeling in 3 maanden.

Een producent van omvormers voor zonnepanelen steeg sinds april van onder 10 dollar naar boven 20 dollar en een andere ging van onder 40 naar meer dan 60 dollar. Een andere fabrikant in de solar sector ging van 6 naar boven 12 dollar…

De AEX steeg overigens sinds april van 570 naar 574…0,7% in 3 maanden…Reden dus voor ons om tijdelijk de prijs ter verlagen en u mee te laten profiteren, want dit mag u niet missen!

Als u drie maanden geleden niet het energierapport hebt besteld, dan heeft u waarschijnlijk duizenden euro’s mis gelopen. Als u geen geld wilt verdienen, klik dan niet hier.

Maar we zijn nog maar amper begonnen aan deze ontwikkeling. ADP heeft in Saudi-Arabië afgelopen maand een waterstof laadstation geopend in samenwerking met Saudi Aramco, het Saudische staatsoliebedrijf, het meest winstgevende bedrijf ter wereld (niet de domste jongens dus). Zij investeren ook volop in solar overigens…

Shell meldde in een interview op CNBC: ‘We denken dat Hydrogen in de toekomst belangrijk gaat worden’. Hydrogen zal in de toekomst een veel grotere rol spelen en in de komende tien jaar zal de tijd voor Hydrogen komen’. Zie hier

Hoe lang wacht u nog terwijl het ene bedrijf na het andere in waarde verdubbelt?

Tom Lassing en Harm van Wijk schreven samen een rapport over deze zeer kansrijke sector.
Klik hier voor het aanbod van het Energierapport.

Zou u een rapport Duurzame energie willen hebben, dat u helpt om geld te verdienen aan deze enorme trend?

Met 30 beursgenoteerde bedrijven, die de grootste kans maken om te profiteren van deze explosieve groei? (want zeker niet alle aandelen zijn volgens ons geschikt!)

Geschreven door twee oude rotten in het vak Tom Lassing van BeursBox en Harm van Wijk van Beleggen.com?

Klik dan op deze link

Met vriendelijke groet,

Harm van Wijk en Tom Lassing

PS kijk hier voor een zeer aantrekkelijk aanbod!

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

3 Reacties

 1. Mike 2 augustus 2019

  Ten eerste willen we de grote jongens als Shell weer promoten? EN is Waterstof wel de nieuwe toekomst of zoals al 20 jaar beleoofd wordt, gewoon een dure alternatief voor elektrisch? Zeker voor de consumenten. Waarbij de onderhoud aan een auto weer flink toe neemt. Dat terwijl de EV nauwelijks onderhoud kent.
  Ik ben juist zo blij met mijn EV Slechts banden verrvangen en een APK keuring. Voor de rest thuis opladen en niet meer langs zo’n tankstation. Alleen op vakanties om de 4 uur aan de charger en zelf ook even bij tanken Ook de capaciteit van de EV neemt volgend jaar hard toe en is een feit! Tesla, Hyundai en KIA zijn echt goed bezig. Waterstof is nog steeds een promise not here yet for the past 20 years. Nog even los van de explosiagevaren van auto en tankstation. Het expolosiegevaar van een EV is procentueel ruim onder die van een benzine auto.

  Dat waterstof ipv zware batterij mogelijkheden biedt zoals vliegtuigen, geloof ik zeker. maar voor voertuigen voor o.a. particulieren is een niet gewenste ontwikkeling.

  Zie ook: http://waterstofgate.nl/Mobiliteit/Het-waterstofstation/Exploitatie/

  Beantwoorden
 2. Josgroels 2 augustus 2019

  Een lijst met dertig aandelen?
  Onmogelijk om die bij te houden
  Kunnen jullie niet een top-5-10 maken?

  Beantwoorden
 3. Erwin 7 augustus 2019

  Helemaal eens met het artikel dat waterstof één van de zaken is die ingezet moet worden bij de energietransitie. Een combinatie van mogelijkheden (elektrisch, waterstof, warmtenet enz) zal moeten leiden tot reductie van de CO2 uitstoot.
  Wil je ook volgen wat er allemaal gebeurt op gebied van waterstof, kijk op https://allesoverwaterstof.nl/nieuws/

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *