LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met 40.000 euro

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat te doen met 40.000 euro

onroerend goed

Ik kon het wel verwachten. Naar aanleiding van mijn artikel vorige week kwam er de vraag wat te doen met 40.000 euro.
Nu mag en wil ik geen individuele adviezen geven. Wat ik hier schrijf is dus geen advies, maar simpelweg een mogelijkheid die u verder kunt onderzoeken.
De vraag is natuurlijk wat of die 40.000 euro is. Als het al uw geld is en u heeft geen eigen huis met een lage hypotheek en u heeft nog geen aandelen en geen goud, dan is dat wat anders dan als u al veel meer aan bezit heeft.
Zoals vorige week al aangegeven, ik hou wel van enige spreiding in klasse aandelen, goud en onroerend goed.
Voor de hobby kunt u dan een klein percentage van uw geld beleggen in opties en speculatieve aandelen. Dus als u alleen maar de 40.000 euro heeft, dan zou ik nu gaan voor klasse aandelen en goud.
Stel even dat u al wat kapitaal heeft en u heeft dan daarboven 40.000 ‘speelgeld’.
Ik blijf dan vinden dat u vooral moet gaan voor kwaliteit. Ik sprak recent iemand die écht helemaal weg is van vooral goudzoek aandelen. Ik ben daar ook weg van, maar slechts voor een klein percentage van de portefeuille.
Hij niet, hij heeft alles er in zitten en hij staat nu op 40% verlies over heel de portefeuille.
Nu kan hij binnenkort geluk hebben en gaat de goudprijs omhoog en dan bewijst hij mijn ongelijk, maar op dit moment en de afgelopen zes maanden was een belegging in kwaliteits aandelen van de goudsector veel interessanter geweest. Waarom niet wachten met die speculatieve aandelen tot duidelijk is dat beleggers die niet langer voor ramshkoersen dumpen? Je hoeft nog altijd geen haast te maken. De trend in die goudaandelen is nog altijd niet om. Dat terwijl klasse aandelen al forse herstelbewegingen lieten zien.
Veiligheid is belangrijk en overweeg dat je zelf kan beleggen, maar dat je ook met garanties mee kunt liften op anderen die beleggen. Zo bied ik zelf 7% rente op leningen die ik ga gebruiken voor vastgoed in de VS.

onroerend goed
Ik gebruik daarvoor 20% eigen geld en de rest van het bedrag moet van beleggers komen die ik daarvoor de ruime vergoeding van 7% geef. E.e.a. loopt via een AFM gecontroleerde partij. Kijk hier voor meer informatie
Het is alleen interessant voor beleggers die (veel) meer dan die 40.000 euro hebben. Het is dan een prachtige spreiding met mooi rendement tegenover weinig risico.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *