LADEN

Typ om te zoeken

Wat kunnen Japanse Candles voor u betekenen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat kunnen Japanse Candles voor u betekenen

Veel beleggers hebben eerst een drempel te overwinnen voor ze aan iets exotisch als de Japanse Candles willen denken.
Er zit dan bij vooral nieuwe beleggers meer mystiek omheen dan er daadwerkelijk in Japanse Candles aanwezig is.

Japanse Candles werken met openingskoers, slotkoers, hoogste koers en laagste koers. Precies dezelfde gegevens als waar barcharts mee werken. In die zin is er dus niet veel mystieks aan.
Er is wel een verschil. Immers, Japanse Candles geven veel sneller een overzicht en zijn makkelijker te doorgronden.
Het feit dat met name oudere analisten nog steeds de voorkeur geven aan barcharts is niet omdat die makkelijker zijn, maar die “ouderen” hebben hun vak geleerd met de barchart. Een oude hond leer je niet snel nieuwe kunstjes en vooral het feit dat de Japanse Candles pas sinds eind jaren 80 in Amerika geïntroduceerd werden, is de reden dat de oudere garde nog steeds met de minder fraaie barcharts werkt. (Pas in de loop van de jaren negentig kwamen de Japanse Candles naar West Europa).
Die barcharts geven ook wat status aan een analist, want een normaal persoon kan er weinig mee, terwijl iedere leek al binnen een paar minuten kan werken met de basis van de Japanse Candles methode. Als hoogstaande analist wil je natuurlijk niet dat een leek al binnen enkele minuten heel zinnige dingen over de beurs kan zeggen. Immers, waar is je status dan nog? Hoewel ze het niet zullen toegeven is het daarom ook een ego kwestie bij veel oudere analisten die stijf vasthouden aan de Barcharts.

De geschiedenis van de candles is heel interessant. Ze kwamen namelijk voort uit een militair verleden. Japan was eeuwen lang verwikkeld in een burgeroorlog. Steeds weer braken er in het land oorlogen uit en het leger was dan ook zeer omvangrijk.
Toen er eindelijk een definitieve winnaar was, waren er veel goed geschoolde hoge officieren over.
Wat ze kenden was het soldatenvak. Tactiek en strategisch inzicht hadden de generaals wel en dat wat ze konden gingen ze toepassen in de handel.
Zo was er dus ook een man die vanuit die gedachte de koers van bepaalde grondstoffen ging analyseren. Hij kwam uit op wat we nu Japanse Candles noemen. In de namen van enkele patronen komen we de militaristische achtergrond nog tegen. Zo kennen we de Three White Soldiers maar ook de Hanging Man. De namen geven direct goed aan wat de patronen inhouden. Voor de Japanse Candle analist is de markt een soort van constante staat van oorlog waarbij de twee partijen, de beren en stieren, elkaar bevechten om de beste posities. De soldaten in dit spel zijn uiteindelijk uw eigen euro’s. U bent de generaal die ze nu actief moet inzetten. Als belegger moet u daarom strategisch denken en soms een peloton opofferen om een leger te kunnen laten winnen.
Uiteindelijk is het een heel bruikbare methode die uw inzicht in de krachten binnen de markt kan vergroten.
De markt is een strijd tussen de kopers en de verkopers. Wie heeft de beste papieren, hoe liggen de belangen? Japanse Candles kunnen u er enorm bij helpen hier inzicht in te krijgen.
Japanse Candles passen perfect bij de westerse analyse methodes en zijn er een mooie aanvulling op. Ik kan echt geen enkele reden vinden om ze niet te willen gebruiken.

Ik heb in 2001 in het Nederlands een E-boekje geschreven over deze patronen. Zo’n 70 ervan zijn in het E-boekje weergegeven. Ik geef dit E-boekje gratis weg aan iedereen die interesse heeft. U kunt het daarom hier helemaal gratis opvragen. www.japansecandles.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *