LADEN

Typ om te zoeken

Wat gaat mijn goud in 2015 doen?

Beleggers Nieuws Goud

Wat gaat mijn goud in 2015 doen?

Als het over goud gaat, dan lijkt het bij sommigen wel haast een religie te worden. Ze weten zeker dat het dit of dat gaat doen…
Ik kan u al zeggen, ik weet dat allemaal niet zeker.
Er is namelijk in het leven maar één ding zeker en dat is dat het eindig is.
De rest zijn vooral keuzes, geluk en toeval.
Ik weet zelfs niet of goud ooit nog de rol krijgt die het ooit had. Niemand die het weet. Wat weten we echter wel?
Goud zal in sieraden gebruikt blijven worden en vanuit die vraag zal er altijd een per saldo toenemende vraag naar goud zijn als de wereldbevolking toeneemt en vooral bevolkingsrijke landen rijker worden.
Goud is ook een industrieel metaal. Schroef uw computer of tablet maar open. Het goud schittert u tegemoet. Niet in enorme hoeveelheden per computer of tablet, maar er zijn ondertussen wel miljarden van die dingen.
In het verleden is heel wat goud verloren gegaan omdat we maar al te makkelijk de afgedankte apparatuur dumpten. Tegenwoordig kan je zelfs thuis een klein chemisch lab opzetten om deze minieme hoeveelheden aan goud weer terug te winnen. Je moet er wat voor doen en het kan de gezondheid schaden als je niet heel voorzichtig bent, maar als u maar genoeg ruwe materialen hebt, kunt u heel wat goud terugwinnen.
Of bijvoorbeeld goud dus ooit weer in koers gaat stijgen, niemand die het zeker weet, maar hoe dan ook is goud al heel veel eeuwen een manier geweest om kapitaal in vast te leggen.
Die rol is er nog altijd. We doen dat in gouden munten, in goud baren en soms ook in gouden sieraden en kunst.
Maakt dat dat goud meer waard wordt? Neen, op zich niet. Ik denk ook niet dat u goud zou moeten willen kopen vanwege een koersstijging die u verwacht.
Goud is in feite het vastleggen van uw kapitaal in iets anders dan regulier wettelijk geld of de getallen op uw bankrekening.
Uw getallen op uw bankrekening worden ook niets meer waard… Dat klopt niet zult u misschien zeggen, want ik krijg er rente op. Nu gefeliciteeerd. Inderdaad, u krijgt er rente op. Dat krijgt u niet omdat het een getal is, maar u krijgt het omdat de bankier nu met uw getal kan gaan speculeren. U krijgt dus tegelijk ook een flink risico er bij.
Dat moet je maar willen en als u goud gekocht had, dan had u de bankier die kans niet gegeven.
Als u goud koopt, dan is er een wisselkoers kans en wisselkoers risico. Net alsdat u dollars zou kopen terwijl u in een eurozone land woont.
Het is niet anders dan een ander soort geld, zonder dat het echt geld is.
Als ik de vraag stel, wat gaat MIJN goud in 2015 doen, dan is het antwoord heel waarschijnlijk dat het gewoon rustig op de goudrekening blijft staan, samen met wat extra goud dat ik in 2015 zal gaan kopen.
Dat is wat MIJN goud gaat doen.
Veel meer wil ik over mijn goud in feite niet voorspellen al doe ik wel mee met ludieke voorspellingen waarvan ik vooral ook hoop dat ze per ongeluk nog gaan uitkomen ook. Mijn voorspelling in het Beursbox forum zit er bijvoorbeeld nog goed op. Ik kan daarvan met volle overtuiging zeggen dat het puur toeval is, want voorspellen is verdomd lastig, zeker als het over de toekomst gaat.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *