LADEN

Typ om te zoeken

Waarom goud interessant is (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Waarom goud interessant is (Tom Lassing)

In een reactie op een artikel las ik iemands opmerking waarin hij aan het klagen was over de zwakke prijs van goud in dollars. De persoon in kwestie woont echter in het Euroland gebied. Hij vergeleek de goudprijs in dollars.
Heeft hij dollars? Neen.

Maar waarom rekent hij dan zijn rendement uit in dollars?
Hij doet dat, omdat we nog altijd geen crisis hebben. Er is dus geen noodzaak om veel logischer de goudprijs in euro’s te berekenen. Het rendement in euro’s op goud is echter veel beter dan het rendement in dollars.

goud
Maar je moet eens kijken hoe het rendement van goud in je eigen valuta is als je Argentijn of Rus bent…
Dan zie je pas hoe waardevol een bezit in goud daar is. Bijvoorbeeld het rendement van goud in de lokale valuta sinds de koers top van 2011.
Niemand wil vanaf dat moment rekenen, want in dollars daalde de goudprijs van 1917 naar nu 1250 dollar.
Maar een Argentijn met goud zag zijn goudbezit ongerekend naar de lokale munt met 300% toenemen!
Dat is nogal een rendement!
We gaan er maar steeds vanuit dat we een krachtige munt hebben en dat de goudprijs ook voor ons maar in dollars berekend moet worden. Onzin natuurlijk, want we leven niet in een dollar land.
Uiteindelijk geldt ook voor ons in Europa dat we de goudprijs in onze eigen valuta moeten berekenen. Dan heeft goud het ineens sinds 2013 helemaal zo slecht niet gedaan. Voor ons is goud dus interessanter geweest dan voor de Amerikanen. Maar de Russen en Argentijnen, die realiseren zich pas echt de waarde van goud. Hoe zeker bent u er van dat de euro zich standhoudt ten opzichte van de dollar?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *