LADEN

Typ om te zoeken

Waarom Amerikanen op Trump stemmen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom Amerikanen op Trump stemmen

donald trump

Iedereen ziet en weet dat Trump extreem veel liegt en in feite een oplichter is en was. Hij is gewoon de schurk van iedere film en toch… toch kiest 45% van de Amerikanen voor hem.
Dat lijkt vanuit Europa bekeken echt gekkenwerk.
Het is anders als je het bekijkt vanuit de VS.
Wij zien hier bijna alleen maar beelden uit de kuststreken van de VS. We zien NY, LA, SF en Florida. Dat zijn vooral de delen van de VS die goed ontwikkeld zijn en waar Trump relatief weinig voeten aan de grond krijgt. De uitzondering is Florida, maar daar zitten extreem veel ouderen en die kiezen republikeins en Trump was toevallig die kandidaat.
Ga je 50 kilometer het land in en dus van de kust af, dan kom je in een heel ander Amerika. Dan kom je in feite in een derde wereldland waar apartheid nog altijd de regel is en waar corruptie de norm is.
Een wereld waar 50.000 mensen per jaar sterven puur omdat ze geen geld voor medische hulp hebben. Een wereld waar politie eerst schiet dan pas vraagt en een wereld waar je huidskleur bepaalt of je als een bedreiging gezien wordt of niet.
Een wereld waar arme zwarte wijken amper toegang tot onderwijs, schoon water en riolering hebben. Niet overal, maar de staat Alabama wordt gezien als armste streek in heel de geïndustraliseerde wereld. Een staat waar de VN van heeft gezegd dat het onmenselijk is wat daar gaande is. Wat er in Alabama plaatsvindt, daarvoor zouden we in Afrika het land binnenvallen om in te grijpen. Alabama is waar Zuid Afrika zich voor zou schemen als we het over apartheid hebben.
Dát is het Amerika 50 kilometer uit de kust.
Die Amerikanen zijn de altijd corrupte politici en overheid zo zat, dat ze nu een oplichter het presidentschap geschonken hebben. Iemand die overal over liegt, en daar gewoon open over is.
Ze waarderen het feit dat hij gewoon openlijk corrupt is. Zo zat zijn ze de liegende politici die doen alsof ze goed doen, maar ondertussen hun zakken ook alleen maar vullen ten koste van de bevolking. Met Trump veranderd er niets voor ze. Dát is het trieste. Ze hadden beter op Bernie Sander ingezet voor echte veranderingen, maar die was voor de verkeerde partij, want 50 kilometer uit de kust kiest men voornamelijk republikeins. Dat is traditie. Die mensen daar geloven ook niet meer in verandering. Dertig jaar teleurstelling in de politiek heeft hen alle hoop ontnomen.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *