LADEN

Typ om te zoeken

Waarom alternatieve munten willen hebben?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom alternatieve munten willen hebben?

Ik ben een groot voorstander van lokale munten en tegenwoordig ben ik ook een promotor van bitcoins. Waarom?
De voornaamste reden is het failliet van het huidige geldsysteem met rentedragend fiat geld.
Dat systeem is niet alleen volledig corrupt, maar het is ook begonnen aan de laatste fase. Een fiat geldsysteem kent, net als eigenlijk alles in de wereld, een aantal levensfases.
In het begin is er weinig geld en is het geld netjes afgedekt. Er is discipline en er zijn weinig schulden.
Vervolgens wil men meer en de regels worden omgebogen, versoepeld. De schulden nemen toe.
En in de laatste fase zijn de schulden in feite ongecontroleerd groot is de discipline bij bankiers en politici zoek en doet men werkelijk alles om het systeem maar zo lang mogelijk gaande te houden terwijl iedereen wel ziet dat het einde in zicht is.
We zitten in de laatste fase en daar hoort veel fraude en bedrog bij.
Fraude en bedrog vanuit de bankiers en de politici, want HUN systeem is kapot en ONS vermogen kan hun systeem langer in leven houden. Hun systeem is dan ook hun grip op macht, hun grip on de levens van anderen.
Dit gaat dus fout en hoe gaan we daar mee om?
Als we ons vermogen in ‘hun’ systeem houden, dan zijn we straks ons vermogen kwijt om een zinkend systeem nog even drijvende te houden. We kunnen ook ons vermogen gaan stoppen in andere waarden. Goud, zilver, onroerend goed etc.
Maar wat we daarnaast kunnen doen, is ook minder afhankelijk worden van het geldsysteem dat zinkende is. Dus werken met lokale munten, of alternatieve munten.
Dan is uiteraard de vraag hoe betrouwbaar zoiets is.
Lokale munten hebben het voordeel dat ze de lokale economie enorm kunnen steunen.
Maar je hebt er wel een lokale samenleving voor nodig die dat wil dragen. Die de voordelen ziet en er voor gaat. Enkele goede trekkers en enkele mensen die de visie hebben en deze goed weten over te brengen.
Helaas is dat niet overal aanwezig.
Een alternatief is dan een alternatieve munt en bitcoin is wat dat betreft het verst van alle alternatieve munten in haar ontwikkeling.
Met bitcoin kan je op steeds meer plekken in de wereld betalen.
Het voordeel is, de kosten zijn heel laag en bitcoins kosten geen rente.
Uw euro’s die u op uw bankrekening heeft staan, die leveren u een kleine rente op, maar ze kosten ook rente. Die laatste rente betaalt de staat aan de bankiers en de rekening daarvoor krijgt u via de belastingen. Uiteindelijk leveren die euro’s u niets op, want ook door inflatie raakt u koopkracht van uw euro’s kwijt.
Alternatieve munten maken u minder afhankelijk van banken. Met geld in bitcoins gaat niemand speculeren. Het is dus in die zin zekerder dan spaargeld bij banken, want daarmee speculeren banken.

Nu is de vraag natuurlijk hoeveel geld u in bitcoins zou moeten stoppen.
In mijn ogen niet zo heel veel. U moet het gaan zien als een alternatieve munt waarmee u vooral via Internet steeds meer kunt kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *