LADEN

Typ om te zoeken

Waar wonen de gelukkigste mensen?

Beleggers Nieuws

Waar wonen de gelukkigste mensen?

24/7 Wallstreet publiceerde eerder deze week een lijstje met landen waar de gelukkigste mensen wonen. Een mooi rijtje landen met daarin voor de tweede keer op rij één land dat opmerkelijk genoeg gemist wordt.
Dat land is de Verenigde Staten.
Het gelukkigste land ter wereld is Denemarken. Op nummer twee staat Noorwegen. Op nummer drie en dat is eigenlijk ook wel opmerkelijk, staat Nederland! Met een gemiddelde sterfteleeftijd van 80,8 staan we overigens slechts op een 14e plaats. Gezond leven we dus niet, maar gelukkig zijn we wel!
Op nummer 4 staat Zwitserland, gevolgd op nummer 5 door Oostenrijk. Dat is in dat land wel eens anders geweest, dus Oostenrijk heeft het de laatste jaren goed gedaan.
Op nummer zes vinden we Israël. Ondanks de oorlogsdreiging die er altijd is dus toch gelukkige mensen die gemiddeld heel oud worden. Op nummer 7 staat Finland, gevolgd door Australië. Op nummer 9 staat Canada en nummer tien is voor Zweden.
Een mooi lijstje met prachtige landen met gelukkige mensen die het maar goed hebben. Opvallend ook dat Duitsland en België er niet staan. Ik kan me niet indenken dat de gemiddelde Belg minder gelukkig is dan de gemiddelde Nederlander, maar volgens 24/7 Wallstreet is dat dus wel zo. Het zal wel aan de beperktheid van het onderzoek liggen.

Overigens is de site 24/7 Wallstreet niet echt een aanrader. Iedere 20 seconden opent de site nieuwe pagina’s. Extreem irritant omdat het ook niet stopt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *