LADEN

Typ om te zoeken

Pensioenfondsen leeggeroofd

Beleggers Nieuws

Pensioenfondsen leeggeroofd

Dat politici de extreem rijke pensioenfondsen al jaren bijzonder interessant vinden, dat wisten we wel. Dat de overheid in de jaren tachtig 30 miljard euro uit het ABP heeft gehaald om daarmee leuke dingen te kunnen bekostigen, dat was tot vorige week geen algemeen bekend gegeven. t
Nu het ABP in de problemen is gekomen hebben ze besloten openbaarheid te geven over dit feit.
De greep uit de kas door de overheid is echter een legale diefstal geweest. Ze waren slim genoeg om er eerst een wettelijk kader voor te scheppen.
Het is dus netjes geregeld…
Het ABP komt onder de huidige regels te zitten met een enorm tekort. De problemen zijn ontstaan doordat de ECB de rente extreem laag houdt. Hierdoor zijn de theoretische inkomsten over renteproducten over de komende 30 jaar extreem laag en zit het ABP dus ‘theoretisch’ met een enorm tekort.
Het gaat allemaal meevallen als de rente weer stijgt, maar realiteit is ook weer dat de economie ineen gaat storten als de rente flink hoger wordt. De overheid bijvoorbeeld heeft zulke enorme schulden gemaakt dat deze onbetaalbaar worden als de rente omhoog gaat.
We zitten nu dus gevangen in een web van schulden en rente.
Dat is het gevolg van veertig jaar feestvieren op politiek niveau. Alles kon, alles mocht. Discipline, begrotingen, gooi het maar overboord. Beloof de kiezers alles en geef maar uit wat je niet hebt.
Dat het ‘ooit’ een keer misgaat, dat is iedereen wel duidelijk, maar je wordt nu eenmaal niet gekozen als je geen Sinterklaas speelt. Alleen de grootste grappenmakers met de mooiste beloftes halen het pluche. Dat is de achillushiel van de Democratie. Dat je kiezers hebt die zo stom als het achtereind van een varken zijn en politici om ze al te graag van dienst te zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *