LADEN

Typ om te zoeken

Waar komt toch al dat geld vandaan?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waar komt toch al dat geld vandaan?

De beurzen in Amerika en Europa blijven maar stijgen, dat terwijl de reële economie helemaal zo sterk niet is. Waarom komt toch al dat geld vandaan om maar aandelen te blijven kopen?
We kunnen met logisch nadenken al veel geld herleiden.

Zo is de grootste markt die van de staatsobligaties. Maar daar is weinig te verdienen nu de rente extreem laag is. Minstens een deel van het geld dat er normaal naar toe zou gaan, vindt nu haar weg naar de aandelenbeurs.
Dan is er ISIS in het Midden Oosten. Heel wat rijken in het Midden Oosten realiseren zich dat ISIS zich overal kan manifesteren. De onvrede bij de onderlaag in de bevolking is groot en vooral voor jonge mannen het het vooruitzicht van onbeperkte macht over vrouwen, en het mogen dragen en grbruiken van wapens een enorme aantrekkingskracht. Ze voelen zich onoverwinnelijk en ISIS biedt ze de kans om voor god te mogen spelen over een bevolking die geen schijn van kans heeft.
Heel wat kapitaal is alvast naar Europa en Amerika gestuurd in de hoop dat ALS het mis zou gaan, ze er zelf achteraan kunnen komen.
Maar ook Rusland doet een duit in het zakje. Het embargo heeft de Russische economie verzwakt en ook hier is heel wat geld uit Rusland vertrokken om in de beurzen van Europa en Amerika ingezet te worden. Als het niet de Russen zelf waren, dan waren het wel de buitenlanders die hun geld uit Rusland weggehaald hebben.
Drie redenen die voor de beurs de perfect storm betekenen. Alle seinen groen voor de beurs…
Een vierde reden zou overigens zijn dat spaargeld ook niet meer oplevert. Ook vanuit die hoek komen vanuit Europa en Amerika gelden vrij die dan maar als speelgeld op de beurs ingezet worden.
Jammer alleen dat de reële economie zo achterblijft en uiteindelijk al dat geld weer weg zal vloeien naar groenere weides. Wie blijven er dan vervolgens in de beurs met de gebakken peren zitten?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *