LADEN

Typ om te zoeken

Waar gaat de dollar heen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waar gaat de dollar heen?

Zoals u ongetwijfeld heeft gezien, is de dollar de laatste maanden sterker geworden. Met het aflopen van QE3 kregen beleggers er vertrouwen in en zagen we de waardering voor de dollar toenemen.
Dit is NIET de wens van de Amerikaanse overheid. Die wil namelijk een zwakke dollar om via die weg Amerikaanse producten in het buitenland goedkoop te houden. Dat is immers op de korte termijn goed voor de Amerikaanse economie.
De Amerikaanse overheid wil mede daarom een zwakke dollar.
Het is dus slechts wachten op de volgende slag in de wereldwijde valuta oorlog.
Een verdere rente daling zit er in Amerika niet in.
QE3 is bijna afgelopen, het is dus niet omlogisch om nu QE4 te verwachten. Nog weer een regeling om nog meer dollars aan de banken te geven.
Veel beter zou het zijn om de Amerikaanse consument dollars in handen te geven, maar de kans bestaat dan dat de inflatie te snel toeneemt. Men wil wel inflatie, maar het mag weer niet uit de hand lopen.
Aan de andere kant is nog meer geld aan banken geven ook de oplossing niet gebleken.
Hoe dan ook moet de dollar minder waard worden, want een dure dollar is met de enorme Amerikaanse staatsschulden niet op te brengen. De inflatie moet naar 3% en de rente moet laag blijven.
Er is eigenlijk maar één oplossing om dat scenario voor elkaar te krijgen en dat is op welke manier dan ook meer dollars in omloop brengen.
De dollar verwacht ik dus eerder terug op 1,35 dan dat ik die verwacht op 1,20.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *