LADEN

Typ om te zoeken

Uranium aandelen trekken weer aan

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uranium aandelen trekken weer aan

Gisteren ging Cameco (CCJ), dat ik eind mei kocht (Zie video) bijna 5% hoger. Het aandeel staat nu op 25,5. Ik kocht eind mei op 23,2.
Ook UUUU, alwaar ik nog een aardige positie in heb, steeg mooi. Het aandeel ging met 9,8% flink hoger.
Is dit dan het ultieme moment om te kopen?
Het zal u misschien verbazen, maar het antwoord is neen.
De indicatoren geven aan dat het allemaal iets minder gaat. Het is in de uraniumsector nog wel kooptijd, maar het is niet hét moment om te kopen. Als dat moment er al ooit komt.
Bij UUUU zien we dat het de laatste dagen weer wat aantrekt, maar een dikke week geleden stond het aandeel op 10,8. Mét de stijging van gisteren kwam de koers op 6,78.
De trend is nog wel omhoog, maar we zagen dus net een flinke correctie en nu weer een stukje herstel omhoog. Dat alles in die grotere trend omhoog.
Als belegger moet je dus bepalen welke golf je wilt bespelen. De hele grote, waarbij je de kleinere negeert, hooguit gebruikt voor een instapmoment, of de kleintjes waarbij je keer op keer hoopt op je goede timing. Zit je er naast, dan zal je een volgende golf moeten afwachten.
Ik zit er voor beide in. Ik heb altijd aandelen in de uraniumsector in mijn bezit. Maar ik heb drie maanden geleden ook winst genomen en probeer nu de positie gunstiger qua prijs weer terug te kopen. Ik koop dan met kleine plukjes weer bij.
Ook UUUU heb ik weer gekocht. Ik kon het simpelweg niet laten liggen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *