LADEN

Typ om te zoeken

U geeft uw geld weg

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

U geeft uw geld weg

De meeste consumenten berijpen helaas nog altijd niet dat als ze geld op de bankrekening zetten, ze geen eigenaar meer van dat geld zijn.
Het is nog erger. Het bedrag op de bankrekening is wettelijk gezien helemaal geen geld!
U heeft dus ‘geld’ aan de bank gegeven en u krijgt er digitale nullen en enen voor terug. Het is geld van de bank geworden.

50 euro
Gaat de bank failliet, dan bent u uw geld kwijt, want het was uw geld niet meer. U had het aan de bank gegeven en de bank is nu eigenaar.
Wie dat niet wil geloven, die moet zich maar eens afvragen waarom aandelen WEL uw eigendom blijven bij een faillissement van een bank en geld niet. De reden is simpel. De aandelen zijn nooit het eigendom van de bank geworden. Ze zijn zelfs niet in beheer bij de bank gebracht.
Geld daarentegen is van de bank geworden en aldus is het bij een faillissement van de bank niet meer van u.
Als doekje voor het bloeden is er een depositogarantiesysteem in het leven gebracht, maar de vraag is of dat nog kan werken nu er vooral extreem grote banken zijn overgebleven. Als nu een bank omvalt, dan kan het depositogarantie systeem de gedane beloftes niet waarmaken. De klant is daarbij in ieder geval al (per bank!) alles kwijt dat boven de 100.000 euro komt.
Vraag u af, waarom zou u uw geld aan de bank geven? Voor een rente van 0,8%?
U geeft uw geld toch ook niet aan de buurman of uw familie als die u 1% zou bieden? Wie vertrouwt u meer, uw buurman, familie of de bank?

Wilt u uw kapitaal veiliger bewaren, overweeg dan een veiliger bank zoals deze, of overweg uw euro’s om te zetten in goud of zilver en het dus als spaargeld in die vorm te bewaren tot u het ooit weer als euro’s nodig heeft.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *